Direct naar artikelinhoud
Televisieblog

Nieuw tv-seizoen: Gert troeft Danira af

‘Gert Late Night’.Beeld RV

Vanaf de eerste week van september pakken de zenders uit met hun najaarsoffensief. De komende weken houden we de vinger aan de pols van het nieuwe tv-seizoen, met recensies, interviews dagelijkse tv-tips en achtergrondverhalen over all things telly.

Krijg meteen een melding bij belangrijke recensies: download nu onze app ›

Live

  1. Gert geeft Danira het nakijken

    De Rode Duivels waren maandagavond de grote slokop wat kijkcijfers betreft. Het succes van de Duivels heeft invloed op de rest van het televisielandschap. Zo deed Gert Late Night het voor het eerst beter dan Vandaag.

    De wedstrijd tegen Schotland lokte 1.074.000 kijkers naar VTM. Op het piekmoment was de match zelfs goed voor 1.245.000 kijkers. Dat liet zich ook op de andere zenders voelen. Vooral in het talkshowsegment zorgden de Duivels voor een aardverschuiving. Danira Boukhriss Terkessidis zag in vergelijking met vorige week zowat de helft van haar kijkers afhaken. Vandaag strandde uiteindelijk op 229.000 kijkers. Het programma moet daardoor voor het eerst concurrent Gert Late Night laten voorgaan. Gert en James waren maandagavond goed voor 310.000 kijkers. 

  2. Voetbal en fictie scoorden dit weekend op televisie

    Het weekend stond wat kijkcijfers betreft in het teken van voetbal en fictie. Op vrijdag scoorden de Rode Duivels voor VTM. Koen De Bouw en co. bezorgden Eén op zondag een topavond.

    Vrijdagavond wisten de Rode Duivels ondanks de matige tegenstand toch 851.000 kijkers naar VTM te lokken. Diezelfde zender deed het ook op zaterdagavond goed met 530.000 kijkers voor Wat een jaar.

    We keken massaal naar de glansloze overwinning van de Rode Duivels tegen San Marino.Beeld Photo News

    Zondagavond was dan weer traditioneel stevig in handen van Eén. Donderen in Keulen, de nieuwe kwis met Sven De Leijer, was goed voor 1.012.000 kijkers. En ook Grenslanders, de Vlaams-Nederlandse fictiereeks die zich afspeelt in Zeeuws-Vlaanderen deed het goed. De eerste aflevering klokt af op 1.143.000 kijkers.  

  3. Onvoorwaardelijke clubliefde: ik begrijp dat niet

    Vanavond speelt Schotland tegen België. Schotland gaat eraan. Kopbal Lukaku, inleggertje Mertens, afstandsraket De Bruyne, klaar. En toch - daar kan je gif alsmede een Broughton Scottish Oatmeal Stout op innemen - zullen de Schotse supporters hun ploeg negentig minuten lang aanmoedigen alsof een Schotse overwinning de brexit alsnog kan afwenden.

    De Tartan Army - zo heet het supporterslegioen van de Schotten - werd door Vincent Kompany geroemd in de ‘open brief aan de supporters van de Rode Duivels’ die hij in 2012 schreef. “Laten we net zoals de Schotten een wederzijds engagement aangaan”, stelde hij in die brief voor. “Wij voetballen de ziel uit ons lijf en jullie steunen ons in goeie én slechte tijden.”

    Die laatste zin maakte duidelijk dat de supportersliefde wat Kompany betreft voorwaardelijk mocht zijn: als de Rode Duivels op het veld hun cojones niet etaleerden, hoefden de supporters van hem evenmin uit hun kot te komen. No sweat, no cheers: een conditionele, maar niettemin eerlijke verbintenis tussen sporters en supporters.

    Nochtans is ware clubliefde, zo beweren mensen die het logo van een voetbalclub op hun gat hebben laten tatoeëren, in wezen onvoorwaardelijk. Ook al wordt je favoriete club geleid door een veroordeeld fraudeur, zijn de spelers van je ploeg even gemotiveerd als schoolmoeë pubers met het chronisch vermoeidheidssyndroom en is de topschutter verwikkeld in een verkrachtingsschandaaltje of zes: je supportershart moet en zal gloeien. #forçabarça! #chelseaforever! #brugestillidie!

    Rode Duivels-fans eerder dit jaar. Beeld Photo News

    Noem mij een blok ijs, maar ik begrijp die onvoorwaardelijke clubliefde niet. Als de trainer van je cluppie elke week een verdedigingslinie optrekt die voetballen totaal onmogelijk maakt, wat valt er dan nog te juichen? Als de voorzitter van je ploeg na een thuisnederlaag frustratiekletsen uitdeelt aan een onschuldige steward, wat valt er dan nog te bewonderen? Als de spelers van je team over het veld waggelen als bruggepensioneerde pinguïns, wat valt er dan nog te ‘olé-olé-olé’-en? De band met je club is toch geen bloedband? Is het dan zo gek dat je in bepaalde omstandigheden de liefde voor je club opschort of zelfs opzegt?

    “Ik wil voorwaardelijk graag gezien worden”, zei filosofe Alicja Gescinska me ooit. “Als ik op een dag ingrijpend zou veranderen - ik verwaarloos mezelf, ben één en al negativiteit en word een slechte moeder - zou ik het vreemd vinden, mocht mijn man me graag blijven zien. Want dat zou betekenen dat hij niet van me houdt omwille van wie ik ben. En wat stelt zijn liefde dan nog voor?”

    Ik heb het in familiale kring al vaker verkondigd: spionkoppen hebben filosofen nodig. (En filosofen spionkoppen. Maar dat is een ander verhaal.)

    Schotland - België, vanaf 20u25 op vtm.

  4. En toen hoorden ook wij het in Keulen donderen

    Op een doelloos moment kan ik er enorm van genieten om gewoon naar mensen te kijken. Vanaf een zonnig terras, de luchthaven, of zelfs een bankje in een pretpark. Wat doen die mensen in het dagelijks leven? Zijn ze gelukkig? Wat zijn hun dromen? Hun hele doen en laten verzin ik ter plekke bij elkaar. Puur op basis van ‘op het eerste gezicht’. Compleet vooringenomen, dus.

    Eigenlijk verwacht Donderen in Keulen, het nieuwe quizprogramma van Woestijnvis, hetzelfde van haar kijkers. Daarin ontvangt Sven de Leijer twee teams met kandidaten die gewone mensen uit alle hoeken van deze wereld moeten inschatten. De redactie trok daarvoor van Turkije en Colombia tot Senegal en de Verenigde Staten, om er lokale inwoners doodnormale zaken te vragen. Alleen, in andere culturen zijn de gewoontes soms helemaal anders.

    'Donderen in Keulen' met Sven De Leijer.Beeld RV

    De Leijer noemt het internationale panel ‘onze buitenlandse vrienden’, wat meteen aangeeft dat het kruisverhoor met de beste bedoelingen is afgenomen. Onze vrienden zetten we namelijk niet in de zak. Alleen, onze echte vrienden, die kennen we persoonlijk en kunnen we in de meeste situaties inschatten. Deze ‘vrienden’ kennen we enkel van zien, op het scherm, wanneer De Leijer hen erbij haalt. Als kijker kun je enkel beroep doen op je eigen vooroordelen.

    In een kennismakingsronde krijgen de kandidaten bijvoorbeeld de vraag: ‘Wie van deze negen mensen heeft zich ooit een week niet gewassen?’ Doe je die denkoefening op een zonnig terras, de luchthaven of in het pretpark, dan gaan we af op uiterlijke kenmerken van de passanten. Doe je het met een internationaal gezelschap, dan drijven onherroepelijk stereotypen boven.

    Zo denkt Eva De Roo meteen dat Ali uit Turkije het niet al te nauw neemt met persoonlijke hygiëne. Volgens charmezanger Christoff is het de Amerikaanse cowboy Eric, die te lang met zijn paard op stap is geweest. Bart Cannaerts denkt dat diezelfde Eric nog nooit voor zijn gezin heeft gekookt, want dat moet zijn “wife” doen. Jeroen Meus duidt Duitser Werner-met-hippe-grijze-baard aan als niet-koker, want hij ziet er “wat gay” uit en heeft dus zeker “geen gezin”.

    De vrolijke noot van Donderen in Keulen zit in de bevestiging van onze vooroordelen. Op elk vlak. Wanneer kandidate Erika opbiecht dat haar man het huishouden doet, repliceert De Leijer met: “Heet uw man soms Sloef?” Ad rem, dat zeker. Clichébevestigend, dat ook.

    De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat ook wij meermaals in de val der vooroordelen zijn getrapt. En dat maakt ons allemaal heel erg menselijk. Maar als je – onder het mom van vermakelijk zondagavondentertainment – ook gaat beseffen dat die vooringenomenheid misschien niet altijd oké is, wordt dit een eyeopener. Ja, dan horen ook wij het in Keulen donderen.

    Zondag om 20 uur bij Eén.

  5. Dat muziek kan verbinden laat 'Studio Stan' beter zien dan 'Merci Voor De Muziek'

    In de eerste aflevering van 'Studio Stan' mocht de Gentse buschauffeur Carine alvast het theatraalste in zichzelf bovenhalen voor haar cover van Dame Shirley Bassey’s ‘This Is My Life’, onder begeleiding van een speciaal besteld symfonisch orkest. Tussendoor worden er in ‘Studio Stan’ persoonlijke praatjes geslagen met Stan Van Samang, voor wie het nog niet doorhad: de naamgever van het programma. In het geval van Carine ging dat over de vele uitgestreken gezichten op haar bus, en hoe ze die dagelijks wil opvrolijken met haar zangstonden vanachter het stuur. Als ze daarbij even theatraal te keer gaat als op tv, is het een wonder dat dat nog niet tot ongelukken heeft geleid tussen de stations Dampoort en Sint-Pieters.

    Ook het nieuwe ‘Merci Voor De Muziek’ op Eén wil iets doen met muziek en ‘cohesie’, misschien wel hét toverwoord van deze tijd, maar verdwaalt behoorlijk in dat opzet. Presentatoren Bart Peeters en Nora Gharib moeten de kijker van het ene item naar het andere leiden, en daarbij wordt er zo van de hak op de tak gesprongen en krijgt ieder item zo weinig diepgang toebedeeld, dat je na afloop niet weet wat je nu eigenlijk hebt gezien. Of wat de bedoeling ervan was. Zowel qua ‘verbindende’ opzet als qua snelle knip-en-plakvorm werd er goed gekeken naar een programma als ‘Make Belgium Great Again’ op VTM. ‘En we gooien er nog wat muziek bij!’ opperde er iemand op de brainstorm. 

  6. De Callboys doen VIER groeien

    De Callboys zijn terug. En blijkbaar zat televisiekijkend Vlaanderen daar op te wachten. Met 578.000 kijkers bezorgen Devon en co. VIER de beste avond van de week.

    De Callboys wisten niet alleen meer dan een half miljoen kijkers te lokken. Ook hun marktaandeel in de doelgroep 18-54 jarigen oogt met 40,1% behoorlijk indrukwekkend. De eerste aflevering van het tweede seizoen doet het daarmee een stuk beter dan de start van het eerste seizoen. Toen waren de Callboys goed voor 458.908 kijkers en 29,2% marktaandeel op dezelfde doelgroep. 

    Gert Late Night profiteerde van het Callboys-effect en wist 321.000 kijkers te boeien. Daarmee komt het programma in de slipstream van Vandaag dat donderdagavond afklokte op 341.000 kijkers. Eerder op de avond wisten Bart Peeters en Nora Gharib, met wat hulp van koningin Mathilde, 739.000 kijkers naar Eén te lokken met Merci voor de muziek

    Op VTM waren Koen Wauters en zijn Over Winnaars goed voor 425.000 kijkers. De avonturen van Luk Alloo bij de wegpolitie wisten 515.000 kijkers te boeien. Op Canvas vierde Terzake zijn 25ste verjaardag samen met 205.000 kijkers. 

  7. ‘Callboys 2’: nog geflipter, en dat zonder plastieken pieten ★★★★☆

    Vooreerst, twee belangrijke opmerkingen. Eén: deze recensie kwam tot stand op basis van de eerste vier afleveringen van het tweede seizoen van Callboys. Het is dus ons oordeel dat het de moeite loont om ook na donderdag te blijven kijken. Twee: deze recensie bevat desalniettemin géén spoilers.

    Beeld VIER
  8. Niet te missen op tv vanavond

    De callboys zijn terug! Dit zijn onze tv-tips voor een geslaagde avond.

  9. Terzake is 25 jaar oud: ‘De kans was reëel dat het de mist zou in gaan’

    Een kwarteeuw geleden stonden Dirk Sterckx en Alain Coninx aan de wieg van Terzake. ‘Nu krijgen politici een microfoon onder de neus geduwd: ‘Zijn er breekpunten? Ja of nee.’ Wij interviewden ook kritisch, maar altijd over de inhoud. Zonder het zelf te beseffen laten journalisten zich inlijven in een politiek spel.’

    Alain Coninx & Dirk Sterckx.Beeld Thomas Sweertvaegher
  10. Geen sleet op het verrassingseffect van Luk Alloo ★★★☆☆

    Bij VTM werd er aanvankelijk nog wat mysterieus gedaan over het nieuwe ‘mediaprogramma’ van Luk Alloo. De maker zelf windt er minder doekjes om. (h)ALLOOMEDIA is gewoon een exacte kopie van Sterren en Kometen, het programma waar hij eind jaren ‘90 furore mee maakte. “Ik doe al vijfentwintig jaar hetzelfde”, liet hij deze week nog optekenen in HUMO. “Ik ga me nu niet meer heruitvinden.” Dat blijkt -afgaande op de eerste aflevering- ook helemaal niet nodig

    Luk Alloo.Beeld rv
  11. ‘Weg van het meesterwerk’ is als ‘Vlaanderen Vakantieland’, maar dan wél interessant ★★★★☆

    In de veelheid aan nieuwe tv-programma’s waren we even vergeten dat we naar Canvas zaten te kijken. En dat is een compliment voor de makers van Weg van het meesterwerk. Het nieuwe programma van Thomas Vanderveken had net zo goed op Eén kunnen zitten.

    Beeld VRT
  12. De bedverhalen van Flo Windey: zonder filter, en dat is maar goed ook

    Woordspelingen zijn blijkbaar een dingetje voor Flo Windey. Toen Studio Brussel haar als socialmediagoeroe festivalweides overal ten lande instuurde, deed ze dat als Moeder Floverste. Haar nieuwste worp, die sinds woensdag op YouTube te checken is, gaat dan weer als Flowjob door het leven. Want flauwe woordspelingen zijn niet Windeys enige dingetje zo blijkt. Ook seks is er zo eentje. 

    Beeld Stubru
  13. Thomas Vanderveken: ‘Van Eyck is onze Michelangelo’

    ‘Van Eyck, Breugel en Rubens zijn ongelooflijke genieën’, zeg Thomas Vanderveken. ‘We moeten hen waar het kan in de schijnwerpers zetten. Ook op tv.’ Dat doet Vanderveken in het nieuwe Canvas-programma Weg van het kunstwerk, waarin hij de bewogen geschiedenis van drie werken van die Vlaamse meesters reconstrueert. 

    Om 21.20 uur op Canvas.

    Beeld VRT
  14. (h)ALLOOMEDIA

    Luk Alloo brengt op zijn hele eigen manier een mediadagboek op tv. Wat gebeurt er in bekend Vlaanderen? Wie is waar mee bezig? Wie zegt wat over wie? Luk houdt Bekende Vlamingen naast een micro ook een spiegel voor en deinst er niet voor terug ze in een heel verrassende situaties te zetten.

    Om 21.50 uur op VTM

  15. Koningin Mathilde zeven weken lang te zien in ‘Merci voor de Muziek’

    Bart Peeters en Nora Gharib pakken uit met een grote naam in hun programma ‘Merci voor de Muziek’. Niemand minder dan koningin Mathilde zal zeven weken lang een gesprek voeren met kinderen die elk op hun manier gepassioneerd zijn door muziek.

    Bart Peeters toonde zich tevreden over de samenwerking: “Onze koningin houdt duidelijk echt van muziek. Ze kreeg alle mogelijke muzikale werelden op haar dak, van klassiek tot hiphop, van een achtjarig harpprinsesje tot een bijzonder enthousiast blind congaspelertje. Het begon allemaal voorzichtig, maar ik werd écht gelukkig toen ik merkte hoe snel alle protocol verdween door de warme chemie tussen Hare Majesteit en die jonge muzikantjes.” Ook Nora Gharib was blij: “Ik had nooit gedacht dat ik de koningin ooit zou ontmoeten, en dat dit kon gebeuren dankzij muziek maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk hou je op voorhand rekening met het protocol, maar vanaf het begin was de sfeer meteen zeer aangenaam en relaxed. De kinderen voelden zich enorm op hun gemak mede omdat de koningin enorm veel humor heeft. En toch ook belangrijk: ik was enorm onder de indruk van haar kledingstijl!”

    Beeld Eén
  16. Jan Eelen: ‘De Callboys zijn géén interessante personages’

    Eigenlijk was het verhaal afgerond. Maar wanneer regisseur/scenarist Jan Eelen op een nieuw idee broedt, weet je dat het opnieuw zal knetteren. Vanaf vanavond zijn de Callboys terug op VIER, en dit seizoen gaan ze voor meer ‘diepgang’.

    Lees hier het volledige stuk.

    Beeld VIER
  17. Eén scoort met ‘Geub’ en ‘Durf te vragen’

    De openbare omroep bracht het gisteren goed van af. Op Eén lieten zowel Geub (784.000 kijkers) Durf te vragen met Siska Schoeters (793.000) als Vandaag (van 444.000 naar 500.000 kijkers) het uitstekend.

    Op VIER verloor Gert Late Night (van 340.000 naar 290.000 kijkers) van zijn pluimen, net zoals Gina & Chantal op VTM , dat voor de tweede keer ruim 100.000 kijkers verloor en op 318.000 afklokt.

    Alles over de kijkcijfers leest u hier

  18. ‘Geub’ en de makkelijke piemelgrappen

    Dinsdagavond startte met Geub de eerste fictiereeks van Philippe Geubels op Eén. Stijn De Paepe bekeek de reeks al eerder dit jaar toen ze al op Telenet Play te zien was. En was niet erg onder de indruk. ’Voor de rest was het scenario van een tenenkrommende ideeënarmoede. Makkelijke piemelgrappen, allerlei vunzigs dat ofwel niet vunzig genoeg, ofwel te vunzig was om lollig te zijn. Flauwiteiten. Dooddoeners. Kielekiele’, schreef hij toen in DM Zapt.

    Philippe Geubels.Beeld VRTWS
  19. Siska Schoeters over ‘Durf te vragen’: ‘Ik snap polyamorie nu echt’

    Altijd al willen weten waar mensen met dwerggroei hun kleren kopen? Of geïnteresseerd in hoe de deelnemers aan een polyamoureuze relatie hun agenda plannen? In Durf te vragen gaat Siska Schoeters aan de slag met de vragen waar iedereen mee zit maar die niemand hardop durf te stellen.

    In het nieuwe Durf te vragen nodigt Siska Schoeters elke aflevering een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben.Beeld © VRT - Roses are blue
  20. Danira weet Gert af te houden

    Bij de start van het televisie-najaar wordt vooral met argusogen naar de strijd tussen de talkshows gekeken. Nieuwkomer Danira Boukhriss Terkessidis moet niet alleen Lieven Van Gils doen vergeten maar tegelijk ook concurrent Gert Verhulst op afstand zien te houden. Dat laatste is op dag één alvast gelukt. 

    Vandaag, elke avond rond 22 uur op Eén

    Gert Late Night, om 21.30 uur op Vier

    Beeld VRT
  21. ‘Circle of Life’ op Eén: ‘Jaja, het leven’

    Ja-ha, het leven. Ook al gaat het op de keper beschouwd om weinig meer dan een seksueel overdraagbare aandoening die bij elke patiënt onvermijdelijk tot de dood leidt, iemand als ­Lieve ­Blancquaert, beëdigd chroniqueur van al wat zich afspeelt tussen verwekking en verwerking tot compost door het begrafeniswezen, raakt er maar niet over uitgepraat.

    The Circle of Life, maandag om 21.30 uur op Eén.

  22. Hoe alle zenders dingen naar de hand van de talkshowkijker

    Danira Boukhriss volgt Lieven Van Gils op, Gert Verhulst neemt weer intrek op zijn boot, en VTM wil een wit konijn uit zijn hoed toveren. De drie grote zenders dingen naar de hand van de talkshow-kijker.

    Gert Late Night.Beeld VIER
  23. ‘Tik Tak’ nieuwe stijl maakt onze kleuters milieubewuster, gezonder en inclusiever

    De zelfgebreide truien zijn weg, en ook de kittens waarin meisjes hun snotneus duwden. En zo zijn er nog wel een paar details waarin het nieuwe Tik Tak verschilt van het oude. Glazen flesjes zónder plastic rietje. Geen likstokken, maar gezonde blauwe bessen. Wij vergelijken de oude met de nieuwe versie.

    Tik Tak, elke weekdag om 6 uur op Ketnet.

    Beeld Canvas
  24. Beat VTM: zelfs bij Medialaan is het leven niet altijd rozengeur en maneschijn

    “De meeste mensen zouden een arm, een been of toch minstens hun schoonmoeder over hebben voor een carrière in de showbizz”, schrijft Pieter Dumon in DM Zapt. 

    “Met het BV-schap en een vaste job bij VTM als ultieme bekroning. Maar schijn bedriegt. De eerste aflevering van het nieuwe VTM-programma Beat VTM liet zien dat zelfs aan de Medialaan het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.

    Beat VTM, later dit najaar op VTM.

  25. Franstalig België heeft nieuw tv- en radiostation

    ‘Wij, de Franstaligen, zijn ditmaal echt niet in paniek. Of Club Brugge in de Champions League geraakt, daar waren we meer mee bezig dan met een nieuwe staatshervorming.’ Martin Buxant, vooraanstaand Franstalige politiek commentator, geeft de mindset in Franstalig België weer. En die is – opvallend – kalm. ‘Misschien is dat wel de échte overwinning van de N-VA.’ Buxant trapte gisteren zijn tv- en radiostation LN24 af.

    Beeld Thomas Sweertvaegher
  26. De Afspraak is terug. Mét Bart Schols

    De Afspraak is terug met vaste waarde Bart Schols. Eerst sprak hij bij Willem Hiele openhartig over zijn eigen hoofd en hart, en de moeilijke periode die hij heeft doorgemaakt. ‘Op een gegeven moment zei ik tegen mijn beste vriend: ‘Rij nu met mij naar de spoed, want dit gaat echt niet meer.’’

    Lees nu het interview

    De Afspraak, elke weekdag om 20.30 uur op Canvas.

    Beeld © VRT - BMUSS
  27. ‘Vandaag’: het spook van Van Gils is nooit ver weg ★★☆☆☆

    Danira Boukhriss Terkessidis liet in de eerste aflevering van Vandaag zien dat ze potentieel heeft als talkshow-host. Jammer genoeg zit ze gevangen in een format waarin het heel moeilijk wordt dat potentieel ook waar te maken. 

    Lees nu de recensie

    Vandaag, elke weekdag om 22.05 uur op Eén.

    Beeld VRT
  28. Danira Boukhriss is klaar voor haar talkshow ‘Vandaag’: ‘Ik ben niet de vrouwelijke alibi-Ali’

    Danira Boukhriss (29) is allesbehalve een allemansvriendin: voor de een is ze een topper, voor de ander een trien. En, twitterati, hou u vast: maandag trapt ze haar eigen talkshow Vandaag af. Is ze al zenuwachtig? Hoe meer kritiek er zal komen, hoe minder rekening ik er mee zal houden.” Een verslag van de eerste aflevering door de ogen van onze journalist leest u hier later.

    Vandaag, elke weekdag om 22.05 uur op Eén.

  29. ‘Gina & Chantal’: Gelukkig halen de zenders in september hun kanonnen boven. Zeggen ze zelf

    Gina & Chantal; metJoke De Bruyn (Nicky), Tine Embrechts (Gina), Tania Kloek (Eve) en Nathalie Meskens (Chantal).Beeld VTM

    Onze journalist keer eerder al naar de nieuwe VTM-reeks ‘Gina & Chantal’: “In tegenstelling tot het weer van de voorbije zomer, kabbelt het allemaal wat. Aan volhardend en goed getimed spel nochtans geen gebrek. Het zijn nogal vaak dezelfde, maar uitstekend zijn onze acteurs hier in dit kleine land wel.”

    Gina & Chantal, elke maandag om 22.35 uur op VTM.

  30. 8 onbekende Vlamingen gaan de strijd aan met 8 bekende Vlamingen in ‘Beat VTM’

    Beat VTM; nieuw dit najaar bij VTM.Beeld VTM

    De kandidaten komen oog in oog te staan met Koen Wauters, Nathalie Meskens, Kürt Rogiers, Natalia, Freek Braeckman, Mathias Coppens, Olga Leyers en Guga Baúl, en dagen ze hen uit om in 100 dagen tijd een discipline onder de knie te krijgen die ze nooit eerder uitoefenden. Een verslag hierover leest u later op onze website.

    Beat VTM, elke maandag om 20.35 uur op VTM.

  31. Waarom ‘De rechtbank’ een godsgeschenk is voor politici

    Het concept is even simpel als geniaal. Je zet een camera in een rechtszaal en registreert gewoon wat daar gebeurt. Maar net dat eenvoudige opzet is de sterkte van het programma. Het zorgt er voor dat De rechtbank een van die zeldzame programma’s is die pijnlijk concreet laten zien waar het in onze samenleving fout loopt en wat de gevolgen daarvan zijn.

    De Rechtbank, elke maandag om 20.35 uur op VIER.


    Beeld VIER
  32. Ugly Belgian Houses-bedenker zegt sorry in ‘Iedereen Beroemd’ : ‘Ik ben de lelijkheid van België gaan appreciëren’

    ‘Hannes zegt sorry’ is misschien wel de opvallendste nieuwkomer in het dagelijks magazine Iedereen Beroemd. Elke maandagavond gaat Hannes Coudenys – de man achter de website en het boek Ugly Belgian Houses – op bezoek bij de bewoners van de lelijkste huizen van België. 

    Iedereen Beroemd, elke weekdag om 19.40 uur op Eén. 

  33. Daar is ‘Tik Tak’ weer: verrassend ambachtelijke remake in digitale tijden

    Tik Tak keert vanaf september terug op het scherm in hedendaags jasje.Beeld BELGAONTHESPOT

    Onze journalist ging eerder al kijken achter de schermen van kinderprogramma ‘Tik Tak’ waar in digitale tijden verrassend veel handwerk bij komt kijken.

    Tik Tak, elke dag om 6 uur op Ketnet.