© jcr

Dieven dumpen puppy in Sint-Truiden

Jelle Spiritus uit Sint-Truiden is dolgelukkig, ook al hebben inbrekers woensdag zijn woning overhoop gehaald. Ook puppy Ace bleek verdwenen. Na een lange zoektocht werd de negen weken oude Australian shepherd 2,5 km verderop onderkoeld, maar levend in een weide teruggevonden.

jcr

“Mijn eerste indruk toen ik binnen kwam was dat Ace met alles had gespeeld en dat daarom de woning overhoop lag”, zegt Jelle. “Maar toen merkte ik dat alle kasten en schuiven openstonden. Ook onze puppy reageerde niet op mijn geroep. Ik ben meteen beginnen zoeken. Al snel was ik ervan overtuigd dat de dieven ook Ace hadden meegenomen, naast cash geld. Mijn vrouw heeft meteen een oproep gedaan via Facebook. De hele avond zijn familie en vrienden in de weer geweest en we hebben de hele omgeving uitgekamd. In de namiddag (gisteren, nvdr.) kwam de verlossende tip. Een wandelaar had een hondje opgemerkt in een weide in Nieuwenhoven. Tot mijn grote vreugde vond ik Ace tussen de herten. Misschien werd hij meegenomen en ruim 2,5 km verder uit de wagen gedropt. En als hij uit onze woning zou zijn ontsnapt, moet hij de hele nacht hebben rondgedoold en de drukke Hasseltsesteenweg hebben overgestoken.”

Ace was erg onderkoeld, had kneuzingen aan de ribben en mankt een beetje. De dierenarts sluit niet uit dat er geweld is gebruikt op het dier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer