Labour-leider Jeremy Corbyn tegenover premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis.
Volledig scherm
Labour-leider Jeremy Corbyn tegenover premier Boris Johnson in het Britse Lagerhuis. © AFP

Ook Brits Hogerhuis blokkeert brexit zonder deal: moet Boris Johnson motie van wantrouwen tegen zichzelf indienen?

De Britse oppositiepartijen hebben de premier behoorlijk moeilijk gemaakt: inmiddels werd het wetsvoorstel dat een brexit zonder akkoord voorkomt, goedgekeurd door het Hogerhuis. Het Lagerhuis had de wet woensdag al goedgekeurd. Wellicht maandag zal de koningin de wet bekrachtigen. Die wet zou Johnson dwingen opnieuw uitstel voor de brexit te vragen, maar de premier ligt naar eigen zeggen “nog liever dood in een gracht” dan in Brussel nieuw uitstel te moeten vragen. 

31 reacties

  • Ricci Latte

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat niet enkel de Belgische politiekvoering een regelrechte maar voral dure klucht is... tijd voor verandering zou ik zeggen, Vlaanderen sta op !!!
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    in sé hebben die paar Britten die de meerderheid voor een Brexit hebben goedgekeurd zich enkel en alleen gebaseerd op het blokkeren van immigranten, en niks meer. Ze hadden geen enkel besef of het een harde Brexit zou worden met alle gevolgen vandien voor hen. Nu is het volop paniek omdat ze natuurlijk beseffen wat het in het échte leven voor hen gaat betekenen. Duidelijk wat een nieuw referendum nu als uitkomst zou hebben ... niks Brexit!
  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Je roept luid, maar hoe kan jij dat als Vlaming zeggen terwijl jij blijkbaar nog geen manier weet om van die Walen af te komen? Is dat opeens niet meer belangrijk? Maar eerst van de EU af en van de Walen nooit? Vreemde keuzes maken jullie.
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Een motie van wantrouwen lost ook niks op, want al Boris het democratisch recht heeft om een motie tegen zichzelf aan een stemming voor te leggen dan heeft de oppositie datzelfde democratisch recht om niet mee te gaan met die motie- dus het vertrouwen in hem uit te spreken -, en hem te dwingen zelf ontslag te nemen maw hoe geschift ook maar tegenwoordig is alles mogelijk.
  • willems michel

    5 jaar geleden
    Een echte klucht en een loopje met de democratie. Geert Landsman, Sinterklaas is in december ! Dat geloof je toch allemaal zelf niet.