Reddingsschip Ocean Viking.
Volledig scherm
Reddingsschip Ocean Viking. © EPA

EU weigert nood­­signalen te delen met ngo's: “Schending van internationaal maritiem recht”

Het is akelig stil op de Middel­landse Zee, en dat is geen toeval: de Europese Unie weigert noodsignalen te delen met reddings­schepen. Dat schrijft De Standaard vandaag. Mensenrechtenexperts noemen het een schending van het inter­natio­naal maritiem recht.

47 reacties

  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    zouden ngo's misschien ook geld verdienen met mensensmokkel
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Wanneer worden die NGO's eindelijk eens aangeklaagd wegens mensensmokkel ? Zij krijgen geld om daar vluchtelingen op te pikken en naar de EU te brengen, en de Europese belastingbetaler draait ervoor op. Waarom sturen we al die vluchtelingen niet naar de VS, dat zijn de grote aanstokers, door overal oorlogje te gaan spelen, om hun wapenindustrie te laten draaien.
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Hoe kan een piloot in God's naam weten dat er vluchtelingen op het schip in moeilijkheden zitten??? Pure speculaties van de piloot en zijn opdrachtgever die weigeren hulp te sturen.
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    Erwin Elskens een goed betoog enkel nog vermelden dat de ngo's dat niet gratis doen als de zo gezegde populisten in Europa terrein winst boeken ligt het degelijk aan die ngo's die denken buiten de wet te staan en zich god wanen! ,eindelijk beginnen ze daar in Europa in te zien dat als ze niet ingrijpen er nog meer mensen gaan stemmen voor de populisten en de Europese unie ten dode opgeschreven staat en de vluchtelingen moeten terug als de oorlog gedaan is en aan de heropbouw beginnen
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Europa is niet verantwoordelijk voor de bevolkingsexplosie in andere delen van de wereld en dus ook niet voor de gevolgen daarvan. Ik ben blij dat de EU, onder druk van de Salvini's, de Le Pen's, de Dewinters, de Wildersen en Baudets van deze wereld, beslist heeft om de koopvaardijschepen van wanhoop geen vrije toegang meer te geven.