Er is melding gemaakt van gewelddadige aanvallen op tegenstanders van de brexit en politiemensen door voetbalsupporters van de rechts-extremistische Football Lads Alliance. Die had zijn leden opgeroepen om te demonstreren voor de brexit.
Volledig scherm
Er is melding gemaakt van gewelddadige aanvallen op tegenstanders van de brexit en politiemensen door voetbalsupporters van de rechts-extremistische Football Lads Alliance. Die had zijn leden opgeroepen om te demonstreren voor de brexit. © AFP

Gemoederen raken verhit bij protesten voor en tegen de brexit in Londen

Bij protesten voor en tegen de brexit vandaag in Londen zijn de gemoederen verhit geraakt. Op Parliament Square moest de politie groepen van meerdere honderden mensen uit elkaar houden. Pro-brexitbetogers begonnen volgens Britse media bij het parlement te schreeuwen naar tegenstanders van het Britse vertrek uit de Europese Unie. De politie greep in toen onrust ontstond.

62 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Het UK had geen plan, zelf nog geen gedachten van wat een Brexit in werkelijkheid zou betekenen .Zelf de leugenaar Niggel en Johnson niet. De beloften van die leugenaars was te mooi om waar te zijn , en het Britse volk is erin getrapt. Wat nu???
  • Dirk Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Toch wel erg dat het voor sommigen zo moeilijk is een referendum gewoon na te leven.
  • Willy Govaert

    5 jaar geleden
    Waarom geen 2de referendum? Een eerlijk deze keer. Eentje waar iedereen zich dan moet bij neerleggen. Zo werkt toch democratie denk ik.
  • Thiery Vansweevelt

    5 jaar geleden
    Ter info Pat Vanbeveren. Dat hebben ze zelf gezocht. Dat ze eens stemmen voor een partij die een verplichte ID-kaart invoert voor iedereen. De lokroep van het VK zal voor gelukszoekers al veel minder zijn! Eigenlijk zouden die Britten blij mogen zijn dat België en Frankrijk zo veel inspanningen doen om migranten tegen te houden. Typisch voorbeeld van gedesinformeerde bevolking die zich laat misleiden door populisten.
  • Walter Van Criekinge

    5 jaar geleden
    @ Herwig Laenen # Er is melding gemaakt van gewelddadige aanvallen op tegenstanders van de brexit en politiemensen door voetbalsupporters van de rechts-extremistische Football Lads Alliance. Die had zijn leden opgeroepen om te demonstreren voor de brexit # Juist onder de eerste foto. grt.