Dominique Leroy betreurt “foute perceptie” bij verkoop van haar aandelen: “Ik had nog niet besloten om Proximus te verlaten”

© REUTERS

Vertrekkend Proximus-CEO Dominique Leroy betreurt dat een “foute perceptie” is ontstaan bij de verkoop van haar Proximus-aandelen. Dat doet ze in een persbericht. “Ik had toen nog niet beslist om Proximus te verlaten”, klinkt het.

gjs

Dominique Leroy kondigde afgelopen week aan te stoppen als CEO van Proximus en over te stappen naar het Nederlandse KPN. Beurswaakhond FSMA begon daarop een onderzoek naar haar, want een maand voor haar aankondiging had ze nog voor 285.000 euro aan Proximus-aandelen verkocht. De vraag stelt zich of ze zich daarmee schuldig maakte aan handel met voorkennis, want het valt te voorspellen dat het vertrek van een topfiguur de waarde van aandelen doet kelderen.

LEES OOK. Wat riskeert Proximus-topvrouw Dominique Leroy als misdrijf bewezen zou worden?

Leroy had nog niet gereageerd op het nieuws, maar bracht daar zondag via een persbericht verandering in. “Een CEO van een beursgenoteerd bedrijf heeft weinig momenten waar hij zijn eigen aandelen kan verhandelen op de beurs”, zegt Leroy. “Wat mij betreft zat ik in een ‘gesloten periode’ -een periode waar geen transacties toegelaten worden- sinds 22 november 2018. Het was al meerdere maanden dat ik graag mijn aandelen wenste te verkopen, maar dit mocht niet.”

1 augustus was de eerste dag waarop het wel mocht. “Ik heb dus eind juli instructies gegeven aan mijn bank om op die dag aandelen te verkopen, wat gebeurd is met melding aan de toezichthouder, zoals het hoort, op 5 augustus en met publicatie op hun site op 6 augustus. Op dat moment wist ik niet dat ik Proximus zou verlaten. Ik betreur dat deze perceptie is ontstaan.”

Het volledige persbericht van Dominique Leroy:

“Ik zou graag toelichting geven rond de verkoop van mijn Proximus aandelen op 1 augustus 2019.”

“Een CEO van een beursgenoteerd bedrijf heeft weinig momenten waar hij zijn eigen aandelen kan verhandelen op de beurs. Wat mij betreft zat ik in een ‘gesloten periode’ -een periode waar geen transacties toegelaten worden- sinds 22 november 2018. Het was al meerdere maanden dat ik graag mijn aandelen wenste te verkopen maar dit mocht niet. Na de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal, was 1 augustus 2019 de eerste dag waarop nieuwe verrichtingen mogelijk waren. Ik heb dus eind juli instructies gegeven aan mijn bank om op die dag aandelen te verkopen, wat gebeurd is met melding aan de toezichthouder, zoals het hoort, op 5 augustus en met publicatie op hun site op 6 augustus.”

“Ik had op dat moment niet besloten Proximus te verlaten. Ik was in bespreking over de hernieuwing van mijn contract met Proximus en had enkele gesprekken met verschillende externe partijen, waaronder KPN.”

“Ik begrijp dat de timing achteraf gezien de perceptie kan wekken dat ik dit deed juist voor en omwille van mijn vertrek. Dit is zeker niet de reden van mijn aandelenverkoop maar dit kan -nu dat de discussies met KPN snel na mijn verlof zijn afgerond en de communicatie van mijn vertrek al reeds begin september moest gebeuren- zo door de externe wereld begrepen worden. Ik betreur dat deze perceptie is ontstaan, dit is niet in lijn met mijn waarden waar integriteit en transparantie zeer hoog staan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen