Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vandaag is het video game day: waarom het goed is als je kind regelmatig gamet

Er bestaan heel wat vooroordelen over jongeren die videogames spelen. Wie regelmatig een bloederig actiespel speelt zou agressiever zijn, wie uren achter de spelconsole doorbrengt is gewoon lui. Uit onderzoek blijkt echter dat gamen lang niet zo slecht is als we vaak denken. 

7 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Wie een zoon heeft die graag gamet, weet het. Ik heb hem inderdaad van jongsaf verwend met XBOX en Playstation (meestal EA Sports (fifa boksen skaten). P2 was de beste, de volgende, zoals met alles, weer slechter). Om de eenvoudige reden dat de motoriek van zijn ogen+handen blijkbaar (toen ik stiekem keek) hem gelukkig maakten en zijn brein uitdaagden, op een plezante manier, waardoor hij zijn brein kon ontspannen.
  • PHILIPPE DANNEELS

    5 jaar geleden
    @Emi De Graeve Mijn zoon is zelf een gamer en een topsporter, dus dat het gamen je kind lui maakt en dom is kant en klare zever, hij is gelijk beginnen sporten en gamen.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    @Emi De graeve, je kan er bijna niet verder vanaf zitten.. Ik game al vanaf mijn 5 jaar ('88) en ben opgegroeid met text based adventures waardoor ik zeer jong (en mits hulp van familie) mezelf engels heb geleerd. Een goede hand-oog coördinatie heb ontwikkeld. Cartoon creator om ook engels en creativiteit te ontplooien en tegenwoordig heb je games die veel educatieve waarde hebben. Ik ben niet lui, absoluut niet aggressief, goed opgevoed en dank vele kwaliteiten aan het gamen.
  • Jef Berger

    5 jaar geleden
    speel maar eens wat VR games zoals beat saber of space pirate trainer. Agressief? Lui? Te moe om nog iets te doen ja!
  • Benny De Keyzer

    5 jaar geleden
    Ik ben opgegroeid met Duke Nukem, Quake en Mortal Kombat en heb daar niks aan overgehouden. Het geweld in die games is zo over the top dat je doorhebt dat het niet echt is.