Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

België boekt "zekere vooruitgang" bij preventie corruptie

De anticorruptiewerkgroep (Greco) van de Raad van Europa vindt dat België "een zekere vooruitgang" heeft geboekt op vlak van preventie van corruptie ten aanzien van parlementsleden, rechters en procureurs. Dat blijkt uit een nieuw tussentijds rapport dat Greco vandaag heeft gepubliceerd.

14 reacties

  • censor

    4 jaar geleden
    En deurwaarders, die heel het huis doorzoeken, weet uit goede bron dat veel juwelen en waardevolle spullen gewoon van eigenaar veranderen....wat kun je tegen een deurwaarder beginnen.....
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Grappig hoe goed ze hier alles kunnen blijven minimaliseren (en rustig verder blijven corrumperen) zonder enige vorm van schaamte.
  • Michel Jozef

    5 jaar geleden
    Even verbeteren. België boekt “op papier” (on)zekere vooruitgang. Wat wetteksten aangepast en Staatsblad gevuld. In de praktijk. Mocht er door Pano Telefacts of een krant iets uit de beerput opborrelen is er nog altijd de rechtsstaat van commissaris Reynders om er een baard van Methusalem te laten aangroeien.
  • Pierre Vanden Meersschaut

    5 jaar geleden
    Het lijk dat onlangs uit de kast viel in Gent over het duistere miljoenen verlies in de rekeningen van de uitbaters van het Ghelamco stadion toont aan hoe het vorige stadsbestuur op onverantwoorde wijze met publieke fondsen omging. Het gefoefel beperkt zich bijlange niet tot parlementsleden maar is een algemeen fenomeen die de totale politiek en ambtenarij teistert.
  • Albert Hendrix

    5 jaar geleden
    Ze kunnen het nu beter wegsteken bedoelen ze. België is corrupt tot en met ,hebben ze die het moeten onderzoeken als eens onderzocht?