Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Noodweer op weg naar zuidoosten van Spanje: regio’s Alicante, Valencia en Murcia moeten zich schrap zetten

Onder invloed van een klein lagedrukgebied op grote hoogte wordt er de komende dagen overvloedige neerslag verwacht in het oosten van Spanje. Vooral de regio’s van Alicante, Valencia en Murcia moeten daardoor rekening houden met noodweer en mogelijke overstromingen. “De weerkaarten berekenen tot 200 liter water per vierkante meter in de uitgedroogde natuur”, meldt Lander Van Tricht van NoodweerBenelux.

14 reacties

  • Jeannine Nevelsteen

    5 jaar geleden
    Hier in calpe is het ook niet normaal regen veel wind
  • Nina Huygens

    5 jaar geleden
    Deze nacht uren zonder electriciteit. Vast gezeten in de lift en onszelf eruit gered. Hemel pikzwart. Nog steeds onweer en stortbuien hier in Torrevieja. Riolen kunnen water niet meer slikken. Lek in huis. Overstromingen in stad en dorpen rondom. Wegen afgesloten.
  • Willem Johannes

    5 jaar geleden
    Nu ook best wel heftig in Los Alcázares. Begon een uurtje of wat geleden, nu bijna 01.00 uur en geen lolletje.
  • Cora Noske

    5 jaar geleden
    Noodweer, non-stop onweer, zware regenval. De straten veranderen in rivieren hier in Rojales, vlakbij Torreviega. Scholen waren allemaal dicht vanwege het noodweer. Het stopt niet, best eng! Non-stop bliksems!
  • Willem Johannes

    5 jaar geleden
    In Los Alcázares valt het nog mee. Af en toe wat regen en windstoten, vergelijkbaar met een herfstweertje. Vanmiddag gewoon in een spekgladde zee kunnen zwemmen, was wel de enige. Ondanks weinig mensen op de Paseo Maritimo wel meer controle door politie en gemeente.