.
Volledig scherm
. © Hydraloop

Primeur: toestel recycleert tot 85 procent van huishoudelijk afvalwater

Woon.Hebben we binnenkort thuis allemaal een eigen waterzuiveringsinstallatie? Dat zou wel eens kunnen, want met Hydraloop wordt een toestel gelanceerd dat tot 85 procent van ons huishoudelijk afvalwater recycleert. In tijden van klimaatopwarming, waarin water steeds schaarser wordt, komt zo'n installatie goed van pas. De investering van 3.500 euro zou na 5 tot 7 jaar terugverdiend zijn.

33 reacties

  • Thierry Willems

    5 jaar geleden
    voor alles zelf een installatie plaatsen;en ook nog alles zelf doen tegenwoordig,en dit terwijl de factuur niet naar omlaag gaat????wat klopt daar niet aan??? zakkenvullerij van al die monopolibedrijven waar politiekers vetbetaalde postjes hebben.zelfde verhaal in de banken tegenwoordig;alles zelf doen en steeds meer betalen voor alle diensten!! schandalig
  • Johny matheeuwsens

    5 jaar geleden
    Het water dat uit de kraan komt is drinkwater,toch kopen er heel veel mensen nog water in plastic flessen. Bekijk de winkelkarretjes maar eens als ze uit de supermarkt komen.Of is het onvoorstelbare domheid om de plasticafval te verminderen door oorstokjes en drinkrietjes te verbieden.
  • Jan Van Lint

    5 jaar geleden
    Gemiddeld verbruik ik 55 liter leidingwater per dag. Toilet, tuin, kuisen en afspoelen gebeurt met regenwater. Ik ga zo'n waterzuiveringsmachine nooit kunnen terugverdienen, zeker niet als daar nog de variabele kosten worden bij gerekend. Waarom overal kleine zuiveringsinstallaties zetten als één grote installatie het veel efficiënter kan?
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    yep, aquafin wilt nu al slimme waterputmeters die alles opvolgen dus reken er maar op dat ze winstderving zullen vragen omdat ze minder winst maken. Hun honderden politiek benoemde postjespakkers wensen immers steeds meer loon
  • georges friant

    5 jaar geleden
    we verbruiken ongeveer 114l, waarvan ongeveer 50l zuiver water in de riool wegvloeit , begin er nu eindelijk eens mee om dat te recycleren.