Ochtendspits op de Brusselse Ring. Elke dag trotseren we de file naar het werk en bijna de helft van de Belgen ziet geen alternatief voor de auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Ochtendspits op de Brusselse Ring. Elke dag trotseren we de file naar het werk en bijna de helft van de Belgen ziet geen alternatief voor de auto. © photo_news

Waarom we met de auto gaan werken, en wat we daar aan kunnen doen

Bijna de helft van de Belgen die met de auto pendelen, stelt dat te doen omdat ze geen andere optie hebben. Hoewel we steeds meer voor de fiets of het openbaar vervoer kiezen, blijven we verknocht aan de auto. Hoe komt dat? En wat kunnen we eraan doen?

55 reacties

  • Peter Neefs

    5 jaar geleden
    Neem personeel aan die op 10km wonen .. Iedereen met de ebike of bus .. Geen files meer etc alles opgelost, oja en niet beginnen zeiken of "de juiste competenties" etc .. Iedereen met handen kan alles
  • Jonas Van snee

    5 jaar geleden
    Probeer maar iemand te vinden die naar Brussel gaat werken waar je mee kan rijden. Nee ieder1 wil zelf rijden, moet maar ne keer kijke hoeveel er all1 in de wagen zitten.
  • Nathalie De Clercq

    5 jaar geleden
    Ik ga werken met de auto omdat ik dit combineer met de kindjes naar creche en school brengen en dan 18km rijden. Op dat uur zou ik anders 1,5 km te voet moeten gaan naar een halte. Doe ik dat met de fiets, moet ik hem beveiligen dat het geen naam heeft of hij is gepikt. Dan es op de bus zitten. Maarja geen rechtstreekse bus naar het werk. Dus zou dan nog moeten overstappen of nog een stuk te voet. Nee dank u wel. Al die stress van s morgens.
  • Sammy Van

    5 jaar geleden
    45min voor bv 22km met de auto is al zielig, maar voor meer dan een uur in het echt met de trein heb ik geen woorden.
  • Vienna Costa

    5 jaar geleden
    Het feit dat de NMBS recent een deel parkings betalend heeft gemzakt, helpt ook niet echt. Voor sommigen is de trein daardoor nu duurder geworden dan de auto.