De uittredende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker
Volledig scherm
De uittredende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker © EPA

Juncker: “Franstaligen worden aan de Belgische kust niet meer aanvaard”

Jean-Claude Juncker, de uittredende voorzitter van de Europese Commissie, vindt dat de tolerantie tegenover Franstaligen aan de Belgische kust afneemt. In een interview met De Tijd en L'Echo zegt de Luxemburger dat hij er dan maar Duits spreekt. "Dat kan blijkbaar wel. Ik vind dat schandalig belachelijk."

374 reacties

  • Chris Eneman

    5 jaar geleden
    Misschien best allemaal eerst West-Vlaams leren, in plaats van te denken dat één of ander Brabants dialect standaard 'Vlaams' is. Kwestie van zich aan te passen aan de lokale taal ...
  • andre van de wege

    5 jaar geleden
    ik heb daar geen probleem mee ik spreek vloeiend de 3 talen van Belgie.
  • René Van Halen

    5 jaar geleden
    Ik vind het schandalig belachelijk dat een buitenlandse politieker eist dat in het Nederlandstalige taalgebied Frans moet worden gesproken.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    In Knokke wordt nochtans meer Frans dan Vlaams gesproken, wat wil hij met deze uitspraak bekomen. Juncker moet eens vragen hoe hij behandeld wordt in Frantalige ziekenhuizen in Brussel. Met deze uitspraak heeft hij bevestigd dat Vlaamderen een minderwaardig volke is voor Europa en zich moet aanpassen aan de Frantalige bourgeoisie, terug naar 1830. Als een dronken man heeft hij proberen ruzie te stoken tussen twee taalgroepen en door zulke politici worden we bestuurd.
  • X L

    5 jaar geleden
    Geef in de belgische scholen toch lessen engels en hun moedertaal, dan kan iedereen met mekaar praten, in het engels.