Direct naar artikelinhoud
Proximus

Dominique Leroy stopt toch al als CEO Proximus na steeds groter wordende druk

Dominique Leroy.Beeld REUTERS

Dominique Leroy blijft dan toch niet tot eind dit jaar aan het hoofd van Proximus. Volgende vrijdag stopt ze er al mee. Dat is Leroy overeengekomen met de raad van bestuur van Proximus. Men wil zo het sereen klimaat rond het bedrijf herstellen.

Dominique Leroy zou normaal tot 1 december bij Proximus blijven, maar de voorbije dagen werd de druk steeds groter. Het feit dat ze naar de Nederlandse concurrent KNP overstapt ligt gevoelig. De vakbonden vroegen daarom al haar onmiddellijk vertrek omdat “ze anders strategische informatie kan blijven raadplegen”. Ook het feit dat ze deze zomer een pakket aandelen verkocht, werd haar kwalijk genomen. De vraag rees of ze nog voldoende vertrouwen genoot om het transformatieplan af te ronden.

Ook lezen

Joël De Ceulaers brief aan de vertrekkende Proximus-CEO: ‘Beste Dominique Leroy, hopelijk schenkt u later uw brein aan de wetenschap.’

‘CEO’s graaien niet, ze winnen gewoon de lotto’

In een persbericht maakt de raad van bestuur van Proxmus nu bekend dat ze eind volgende week opstapt. Volgende week zal ze haar dossiers overdragen aan financieel directeur Sandrine Dufour. Zij is vanaf 21 september CEO ad interim. Volgende donderdag zal de raad van bestuur het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een headhunter aanstellen.

Met deze maatregel wil de raad van bestuur het sereen klimaat rond het bedrijf herstellen, luidt het. Het snelle opstappen is ook in het belang van de onderneming, staat in het persbericht.