De vervolging van het meisje  dat een buschauffeur doodde nadat hij naar verluidt probeerde te verkrachten, heeft debat over de behandeling van vrouwen in het Egyptische rechtssysteem opnieuw doen opleven.
Volledig scherm
De vervolging van het meisje dat een buschauffeur doodde nadat hij naar verluidt probeerde te verkrachten, heeft debat over de behandeling van vrouwen in het Egyptische rechtssysteem opnieuw doen opleven. © AP

Egyptisch meisje (15) riskeert terechtstelling moord na doden buschauffeur die haar vermoedelijk verkrachtte

Een 15-jarig meisje in Egypte riskeert beschuldigd te worden voor moord nadat ze in juli een buschauffeur doodde. Volgens haar had de man haar eerst bedreig met een mes en verkracht, en handelde ze dus uit zelfverdediging. Dat ze nu toch beschuldigd wordt voor moord, doet de gemoederen bij vrouwenrechtenorganisaties opnieuw oplaaien.

5 reacties

  • Veerle Hertens

    5 jaar geleden
    Veel geduld, moed en wijshijd gewenst aan het meisje en alle vrouwen in de wereld die lijden dat ze vrouw zijn.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Ziehier het verschil tussen Egypte ( en het Midden Oosten in het algemeen) en het Westen. Blijf er beter weg totdat ze een ontwikkeld land zijn geworden.
  • Fons Dewaele

    5 jaar geleden
    Wat een achterlijke redenering, omdat ze een afspraak had met een jongen, heeft ze de verkrachting zelf uitgelokt. Achterlijk zulk een denkwijze tov de vrouwen.
  • Katrien D'herde

    5 jaar geleden
    Hoe is dat nu toch mogelijk dat dit nog wordt getolereerd in deze tijd! Nu zullen de grootmachten niks doen hoor... hier valt geen geld mee te verdienen hé....iedereen doet of zijn neus bloedt!
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Had niks anders verwacht van zo een achterlijk land !