Hamza bin Laden was de zoon van Osama bin Laden.
Volledig scherm
Hamza bin Laden was de zoon van Osama bin Laden. © RV

Trump bevestigt: zoon Osama bin Laden gedood bij Amerikaanse antiterreuractie

Hamza bin Laden, de zoon van Osama bin Laden, is bij een antiterreuroperatie in het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan gedood. Daarmee bevestigt Amerikaans president Donald Trump rapporten van eind juli. Hamza bin Laden geldt als de opvolger van zijn vader aan het hoofd van terreurorganisatie al-Qaida.

45 reacties

  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    @ Karel Tichman. Had Trump daadwerkelijk meegevochten in de Vietnamoorlog ipv zich te laten vrijstellen voor onderwijs? en medische redenen, dan had jij nu inderdaad je idool, weer eens, mogen bejubelen. Helaas is de wereld echt niet door hem veiliger geworden maar door mensen die de wereld verdedigen zonder tussenkomst van papa, zijn centen en een corrupte dokter.
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Jan verbruggen. Die "betere" wereld wil alle vrouwen in gitzwarte gewaden steken. 1 knipoog naar een andere man en je wordt als vrouw gestenigd. Sharia heer en meester. Ja hoor, een wreed betere wereld?
  • A.D. Demir

    5 jaar geleden
    Osama bin Laden, de grootste terrorist allertijden. Jarenlang een grote klopjacht op deze man én dagelijks op het nieuws. Uiteindelijk gevonden, vermoord én op de bodem van de zee begraven. Niemand die maar ooit iets van bewijs, lijk of begrafenis gezien? Nee. Zo een "trofee" wil je toch tonen aan de wereld? Dit is ook weer een bericht waarvan ik achter mijn oor krab. Denk na én blijf objectief mensen..
  • A.D. Demir

    5 jaar geleden
    Bin Laden hebben ze destijds ook na een jarenlange klopjacht én dagelijks op het nieuws gevonden, omgebracht én op de bodem van de zee begraven. Hebben wij daar iets van gezien? Nee! Als je iemand van dat kaliber eindelijk te pakken hebt dan is dit groot nieuws i.p.v. stilletjes begraven. Dit is ook weer een nieuwsbericht waarvan ik achter mijn oor krab...Denk na én blijf objectief mensen..
  • jan verbruggen

    5 jaar geleden
    Zielig dat de grootste militaire macht ter wereld zich op de borst klopt met de moord op een jonge knaap die vecht voor zijn idee van een betere wereld. Hoezeer die ideeën dan ook indruisen tegen onze economische belangen.