Jasper Stuyven in de voorbije Tour.
Volledig scherm
Jasper Stuyven in de voorbije Tour. © BELGA

Jasper Stuyven zwaar ontgoocheld na niet-selectie: “Ik begrijp het niet goed”

WK wielrennenRik Verbrugghe wist dat hij enkele renners zou moeten teleurstellen met een niet-selectie. Jasper Stuyven is er bijvoorbeeld niet bij in Yorkshire, hij staat op de lijst van reserves. “Ik voelde mijn niet-selectie aankomen”, zegt hij. “Gisteravond kreeg ik dan een telefoontje van Rik en werd dat nieuws bevestigd. Ik ben zwaar ontgoocheld.”

16 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    5 jaar geleden
    Minder tegenstand en makkelijker parcours in Montreal ? Er zijn er hier blijkbaar in slaap gevallen voor hun TV.En net op die klimmetjes, die er ook in Yorkshire zijn reden ze Stuyven er af. Dus kan daar niets gaan doen.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Inderdaad een beetje onbegrijpelijk gezien je hier een Stuyven hebt die in bloedvorm is, en niet onbelangrijk sinds de Yorkshire Tour de goede benen had en best een goede Tour reed. Wellens daartegen was dit jaar echt ondermaats, en wat hij in de Bincbank deed... wel knap maar geen selectie voor het WK waardig. De laatste 2 uitslagen mogen zeker geen reden tot selectie zijn omdat hij in Montreal een mindere tegenstand en makkelijker parcours kreeg. de beste laten ze thuis voor Lotto belangen
  • emiel Clarijs

    5 jaar geleden
    Stuyven is een degelijk renner maar een Teuns staat toch een beetje hoger denk ik, hou er ook rekening mee dat Van Aert dan nog gekwetst is, nee in deze selectie zit niemand die minder is dan Jasper, als Lampaert niet rijd op het EK wint Viviani vlotjes in de spurt en heeft Belgie niets.
  • wijnand Selhorst

    5 jaar geleden
    Had hij voor Bahrein Merida gereden was hij zeker geselecteerd.
  • Peter Van mol

    5 jaar geleden
    Ben een groot fan van Remco, maar hij had er niet aan doodgegaan dat hij niet geselecteerd was.