"We werken hard en naarstig verder", klinkt het in de entourage van Vlaams formateur Jan Jambon.
Volledig scherm
"We werken hard en naarstig verder", klinkt het in de entourage van Vlaams formateur Jan Jambon. © Illias Teirlinck

Legt Vlaams formateur Jan Jambon Septemberverklaring af? Kans met de dag kleiner, maar parlement houdt optie open

Zal Vlaams formateur Jan Jambon volgende maandag in het Vlaams Parlement zijn Septemberverklaring kunnen afleggen of niet? De kans wordt met de dag kleiner, maar het Vlaams Parlement houdt de optie voorlopig wel open. Is er tegen maandag echter geen regeerakkoord, dan opent het parlementaire jaar op 23 september zonder traditionele Septemberverklaring. In dat geval komt er woensdag wel een ad hoc commissie waar parlementsleden vragen kunnen stellen aan de ontslagnemende Vlaamse regering. Dat heeft het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement beslist. 

8 reacties

  • Johnny Vandewalle

    5 jaar geleden
    Had vorig regering die leger vliegtuigen niet gekocht die wij voor niets nuttigs nodig hebben en dat geld gebruikt om de staatsschuld aan te zuiveren . Ze haven meer uit dan dat er binnen komt . Nu zal ieder werkend mens daar weer het slachtoffer van zijn en zullen steeds meer mensen de facturen niet meer kunnen betalen .
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Jan Verstrepen, welke partijen hebben de finaciële cadeautjes aan hun vrienden geven tussen 2006 en 2014. Van het sociaal kerkhof heb ik niet veel gemerkt, wie wil werken heeft werk en de enorme staatschuld is een erfenis probleem, welke regering heeft alle nutsinstellingen verkocht aan Frankrijk, de gebouwen die nu tegen een woeker huurprijs terug gehuurd worden,om de begroting wat op te frissen, Sabena heeft laten failliet gaan. Zelfs hebben ze er wel een wijngaardje aan verdiend.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Nva het wordt duidelijk dat zij totaal onbekwaam zijn ook dit landje te besturen, in de vorige aflevering hebben ze een enorme staatsschuld opgebouwd en een sociaal kerkhof en een paradijs voor gewetenloze speculanten en rijke vriendjes.
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Ze zijn serieus met onze centen aan het spelen ,voor hen geen erg wij betalen het wel.
  • frans kwanten

    5 jaar geleden
    Het word stilaan tijd dat je eens een versnelling of twee hoger schakelt ,jongens begin er toch eens aan het is beschamend!