Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Photo News

Volgende Vlaamse regering zal zonnedelen toch nog mogelijk maken

De volgende Vlaamse regering zal het dan toch mogelijk maken om zonnepanelen op een ander dak te installeren en de opbrengst verrekend te zien op de eigen energiefactuur. Dat geeft het kabinet van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) aan. Haar partij onderhandelt met N-VA en CD&V over een Vlaams regeerakkoord.

3 reacties

  • Koen Van crombruggen

    5 jaar geleden
    Je maakt er verlies mee. Na 11 jaar PV cellen te bezitten zal ik het toch wel weten. Verwarm en kook op gas. Dat kost per verbruikte kW 7 keer minder dan het illegale prosumententarief. Nu kosten nulenergiewoningen meer dan middelmatig geisoleerde woningen. en maar zaniken over lage emissie zones en klimaatopwarming? Bende huichelaars.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Men maak er een zootje van wie gaat schade betalen als je iemand anders dak beschadigd door onderhoud zonne panelen wie betaald de extra brand verzekering waar wordt de meter geplaatst enz enz en de piek die de panelen geeft in de daguren wordt gewoon de grond ingeduwd want dat is dan gewoon een overschot op de toevoer 1nieuwe kerncentrale en alles is opgelost maar verdeel en heers de zotten betalen vind deze regering beter
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Grote investeerders zullen er weer een winstgevend geheel van maken terwijl dit de bedoeling is om particulieren verder te helpen. Het begint al met wie betaald het prosumententarief van die installatie en wie gaat er met de winst lopen.