Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Vladimir Poetin. © EPA

Poetin beveelt Saudi-Arabië Russische wapens aan na aanval

Na de drone-aanvallen op olie-installaties in Saudi-Arabië heeft de Russische president Vladimir Poetin het land Russische wapens aanbevolen. "We zijn bereid om Saudi-Arabië op gepaste wijze te ondersteunen zodat het zijn territorium kan beschermen", zei hij in de marge van een top in Ankara over het conflict in Syrië, met zijn Iraanse en Turkse ambtgenoten Hassan Rohani en Recep Tayyip Erdogan.

10 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Internationaal geopolitiek schaakspel met een grote economische inzet in een vrije(?) markt die al grote structurele problemen heeft (korte termijn rente hoger dan de lange termijn rente). Het zal waarschijnlijke een warme winter worden in het Midden Oosten en een koude in (West) Europa.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Hier komt weer eens de ware aard van het beestje boven.
  • Vloebergs Jan

    5 jaar geleden
    Dit is een Gods geschenk voor vele olieproducerende landen, de miserie komt erna.
  • Martin Soetaert

    5 jaar geleden
    De grote boze wolf in schapevacht spreekt ..... De toekomst zal zijn ware aard wel zichtbaar worden .
  • Rudy Van Schelvergem

    5 jaar geleden
    Raar als de VS dit zegt direct 100 reacties nu onze vredelievende Poetin dit zegt weinig.
  1. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    108

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”