Direct naar artikelinhoud
#TeamPiaUpdate

1,9 miljoen euro is binnen voor baby Pia: meer dan 950.000 sms’en verstuurd

Baby Pia met haar ouders Ellen en Tim.Beeld Francis Vanhee

De 1,9 miljoen euro die de negen maanden oude baby Pia uit Wilrijk nodig heeft voor het levensreddend medicijn Zolgensma, is binnen. De mama van Pia meldt dat er inmiddels al 957.549 sms'jes zijn binnengelopen. 

en

Toen gisteren bleek dat alle telecomoperatoren geen kosten aanrekenen voor sms’en die voor een goed doel gestuurd worden, had het gezin van de kleine Pia ‘maar’ 950.000 berichtjes nodig. “Ondertussen zitten we op 920.303 (inmiddels 957.549, red.)”, zegt Ellen. “We durven nu te zeggen: dit moet lukken. Dank, dank, dank aan iedereen die al een sms’je stuurde of geld stortte op het rekeningnummer, want ook daar werd ondertussen al meer dan 100.000 euro gestort. We zijn nog nooit zo hoopvol geweest dat we Pia kunnen redden. Hier zijn geen woorden voor.”

Het geneesmiddel Zolgensma van farmareus Novartis heeft nog geen Europese erkenning. Dus waarschijnlijk zal het gezin naar de Verenigde Staten moeten reizen voor een eenmalige behandeling. “Het duurt veertig dagen voor het geld op onze rekening staat, daarna kunnen we onze vlucht boeken”, aldus De Meyer. “Als het Amerika wordt, gaan we vermoedelijk naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Chicago. Maar aangezien het middel wel al wordt terugbetaald in Portugal en Frankrijk, kan het misschien zelfs dáár gebeuren. Dat moeten we nog uitzoeken.”

Nationale sms-actie

De ouders van de kleine Pia, amper 9 maanden oud, startten maandag een nationale sms-actie om hun kind te redden. Het enige geneesmiddel dat haar kan genezen kost 1,9 miljoen euro en is meteen het duurste ter wereld. “Stuurt één Belg op tien een sms, dan is het leven van ons dochtertje gered”, legt mama Ellen De Meyer uit Wilrijk uit.