De Australische kardinaal George Pell.
Volledig scherm
De Australische kardinaal George Pell. © AFP

Australische kardinaal George Pell in ultiem beroep tegen veroordeling voor pedofilie

De Australische kardinaal George Pell heeft een ultiem beroep ingediend voor de hoogste gerechtsinstantie in Australië, het High Court, tegen zijn veroordeling voor pedofilie. Dat maakt het High Court vandaag bekend.

0 reacties

  1. Rusland zegt trein met westerse wapens getroffen te hebben, Oekraïne ziet voorbode van nieuw offensief
    34

    Rusland zegt trein met westerse wapens getroffen te hebben, Oekraïne ziet voorbode van nieuw offensief

    Het Russische leger zegt een trein met westerse wapens getroffen te hebben die onderweg was naar het front in de Oekraïense provincie Donetsk. Er werd echter niet verduidelijkt om welk soort tuigen het ging. In Charkiv zou dan weer een trein met Oekraïense soldaten en hun materieel onder vuur genomen zijn. Bewijzen daarvan ontbreken voorlopig, maar een Oekraïense functionaris vreest wel dat de aanvallen op de spoorweginfrastructuur de voorbode zijn van een nieuw offensief.
  2. “Je hebt je priesterkleed opzijgeschoven en je penis ontbloot”: beelden tonen scherp verhoor van pedofiele kardinaal

    “Je hebt je priester­kleed opzijge­scho­ven en je penis ontbloot”: beelden tonen scherp verhoor van pedofiele kardinaal

    Het Australische gerecht heeft een video vrijgegeven uit 2016 waarin kardinaal George Pell (77) door de politie voor het eerst geconfronteerd werd met beschuldigingen van kindermisbruik uit de jaren 90. “Je hebt je priesterkleed opzijgeschoven en je penis ontbloot. Je hebt die twee jongens belet de kamer te verlaten”, klinkt het onder meer. De nummer drie van het Vaticaan wuifde de erg expliciete aanklachten weg, maar werd daar deze week toch schuldig aan bevonden. Zijn slachtoffers -twee koorknapen die aan de miswijn hadden gezeten- waren 13 jaar. Pell zit sinds gisteren in de cel en verneemt zijn straf op 13 maart.