Noliko Maaseik haalt het gemakkelijk van Waremme

Een onuitgegeven Noliko Maaseik heeft het vlot kunnen halen van Waremme. Het werd al snel 3-0. De setstanden waren 25-18, 25-16 en 25-21.

neac

Waremme staat gedeeld laatste in de rangschikking en mocht dus geen probleem vormen voor Maaseik. Bij de Limburgers stond Jelte Maan na een blessure opnieuw in de basis.

In de eerste set konden de bezoekers nog gelijke tred houden tot 10-10, maar dan duwde Noliko voor het eerst door. Bij de tweede technische time-out stond het 16-12 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Maaseik won de eerste set met 25-18 na twee aces van Maan.

Gelijkaardig verhaal in de tweede set. Waremme kon in het begin van de set Maaseik nog bijbenen, maar moest hen uiteindelijk opnieuw laten gaan. Via 16-10 en 19-14 werd het 25-16.

In de derde set nam Maaseik een blitzstart. De thuisploeg liep uit tot 5-1, maar Waremme was niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. De bezoekers kwamen terug tot 11-11. De boodschap was duidelijk en Maaseik nam opnieuw het heft in handen. De ploeg uit het Maasland liep uit tot 19-15. Bij het tweede matchpunt konden ze de wedstrijd afmaken. De eindstand van de derde set: 25-21.

Maaseik blijft dankzij de overwinning tweede in de stand, achter huidig landskampioen Knack Roeselare.