B.H. kreeg twee weken ziekteverlof om voor zijn puppy te zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
B.H. kreeg twee weken ziekteverlof om voor zijn puppy te zorgen. © Mine Dalemans

Ontslagen door ziektebriefje voor zieke hond: “Bezorgdheid was zo groot dat ik niet kon werken”

“De stress dat mijn aangereden hond het niet zou halen, was zo groot dat ik echt niet kon gaan werken. En mijn baas toonde totaal geen begrip”, zegt B.H. die twee weken ziekteverlof kreeg om voor zijn puppy te zorgen. Zijn werkgever, Awouters Beton, vertelt een heel ander verhaal.

292 reacties

  • Dirk Van Weijenberg

    5 jaar geleden
    Ik zou juist hetzelfde gedaan hebben en bij een baas ben je maar een nummer,trek het je niet aan er is werk genoeg in onze sector ik leef met jou en je hond volledig mede,heb hetzelfde voorgehad met een werkgever a ber een hond blijf meneer thuis kreeg ik als andw,de dag erop zonder pardon zijn truck op zijn depot gaan zetten en gezegd dat hij met zijn truck zelf kon vertrekken en ik was weg ,is en blijft een stuk fam of het nu een hond paard of gelijk welk dier is waar je veel van houd,
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    en wat hebben wij vandaag geleerd : als je hond of huisdier ziek is ga dan naar je dokter voor een paar weken ziekteverlof maar zorg er wel voor dat je huisarts schrijft dat je een depressie hebt, voor die egoistische werkgevers moet je het zeker niet laten.
  • Melissa Verwerft

    5 jaar geleden
    Snap deze man volledig. Maar hij had beter niet te eerlijk geweest. Een dier is volgens de wet maar een schepsel dat je zo de vuilbak in kunt steken. Een dier heeft ook gevoelens etc. Als hij niet kan werken ivm dat dan is dat zo. De ene werkt liever dan en de andere niet. Bij mij komt mijn geliefde huisdier nog altijd voorrang op de rest. Zelfs op mijn vriend!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Domme zet van werknemer. Ik denk zelfs dat ge aan de werkgever geen uitleg hoeft te geven welke ziekte men heeft. Die moet dan maar controle arts sturen naar werknemer.
  • Gerda Kuppens

    5 jaar geleden
    Kan niet ! Werkgever hoeft dit niet te tolereren ,14 dagen verlof is werkelijk overdreven om thuis te zitten voor een hond !