Een jaar geleden mochten vrouwen voor het eerst in dertig jaar een nationale wedstrijd bijwonen (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Een jaar geleden mochten vrouwen voor het eerst in dertig jaar een nationale wedstrijd bijwonen (archiefbeeld ter illustratie). © REUTERS

Iran heft stadionverbod voor vrouwen gedeeltelijk op nadat activiste zichzelf in brand steekt

Iraanse vrouwen zullen worden toegelaten in stadions om de nationale mannenvoetbalploeg te zien spelen. Dat heeft de Iraanse minister van Sport, Masoud Soltanifar, vandaag bekendgemaakt. Begin september stierf een vrouw nadat ze zichzelf in brand had gestoken omdat ze een gevangenisstraf had gekregen voor het bijwonen van een match.

3 reacties

  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Gedeeltelijk ? Mogen ze dan met 1 oog kijken ?
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan onze politiekers deze achterlijke bende eens aanpakken? Of hebben ze allemaal schrik voor die olie schijtende lafaards die alleen maar vrouwen kunnen onderdrukken?
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    "Er zal ook extra politie zijn om ervoor te zorgen dat vrouwen het stadion veilig kunnen betreden en verlaten, aldus Soltanifar." Islam staat recht tegenover vrouwvriendelijkheid en gendergelijkheid. Binnen de 10 jaar gaan we moeten kiezen welk we willen. Of is de keuze al gemaakt en kunnen we er niets meer aan doen?