Jeroen Piqueur (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Jeroen Piqueur (Archiefbeeld). © Photonews

Schuldeisers eisen 74 miljoen euro van failliete Jeroen Piqueur

De schuldeisers van de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur, die persoonlijk failliet verklaard werd, hebben zich momenteel aangemeld voor een bedrag van 74 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft schulden die overlappen met de failliete Optima Bank. Dat bleek vandaag voor het Gentse hof van beroep, waar gepleit werd over de cruciale persoonlijke verbintenis van 20 miljoen euro die Piqueur aanging uit zijn persoonlijk vermogen. Volgens zijn echtgenote moet die verbintenis nietig verklaard worden, maar de curatoren van de Optima Bank verzetten zich daartegen. 

7 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Wees er zeker van dat "rijken" altijd zorgen voor een grote appel, waar die ook groeit, hij is ergens. Slim rijk worden betekent ook slim zijn voor als er iets gebeurt, de zaken goed regelen is overleven.
  • Nadine Abe

    5 jaar geleden
    Failliet , zogezegd ja eerst alles op naam van vrouw en kinderen zetten en dan zeggen dat je niks meer hebt , meer dan eens gebeurd dit .
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Hadden ze die man laten doen, maar hem wel in het oog gehouden, was die bank met een beetje hulp niet failliet gegaan. Nu baart de muis een olifant, en velen zijn hun centen kwijt.
  • censor

    5 jaar geleden
    Zijn bak met appelen voor de dorst zijn blijkbaar niet gevonden...
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Blijkbaar heeft hij nog wel die 20 miljoen. Anders strijd je toch niet voor de nietigverklaring van die verbintenis.