© Stijn Van de Sande

Mechelen verlengt proefproject met elektrische deelsteps

Sinds begin deze zomer zijn in Mechelen al 10.000 ritjes gemaakt met elektrische deelsteps. Het stadsbestuur heeft beslist om het proefproject te verlengen tot midden november. In het voorjaar van 2020 moet er een volwaardig aanbod komen.

Sven Van Haezendonck

Normaal zou het proefproject van Circ, een Europese aanbieder van deelsteps, eind deze maand aflopen. “Om nog meer inzicht te verwerven, verlengen we de proefperiode en verbreden we ook de zone. Dat geeft ons dan voldoende inzichten om dit najaar een definitieve evaluatie te maken en op basis daarvan een reglement voor deelsteps op maat van onze stad op te stellen”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

De zone voor de deelsteps breidt onder andere uit naar de Arsenaalwijk en andere delen van de stad buiten de vesten (R12). Er komen ook nieuwe hotspots aan de bioscoop, aan campussen van de Thomas More-hogeschool, aan het Douaneplein en aan de bibliotheek Het Predikheren.

Gebruikers van een deelstep betalen één euro per rit en bijkomend nog eens twintig cent per minuut. De app is te downloaden in Google Playstore of in de App store. Er zijn geen opstart- of abonnementskosten aan verbonden. Tot en met 15 oktober is in Mechelen ook de promotiecode SAFETY beschikbaar waarmee u zo’n step gratis kan ontgrendelen en hem tien minuten gratis kan uittesten.

www.mechelen.be/deelsteps

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen