De Russische marine en wetenschapsorganisatie Geographical Society waren op expeditie om de gangen na te gaan van de Oostenrijks-Hongaarse ontdekkingsreiziger Julius von Payer (1841-1915), die de eilandengroep in 1873 ontdekte en deze vernoemde naar keizer Franz Joseph I (1830-1916). En de walrus, die probeerde haar jong te beschermen (Illustratiebeeld).
Volledig scherm
De Russische marine en wetenschapsorganisatie Geographical Society waren op expeditie om de gangen na te gaan van de Oostenrijks-Hongaarse ontdekkingsreiziger Julius von Payer (1841-1915), die de eilandengroep in 1873 ontdekte en deze vernoemde naar keizer Franz Joseph I (1830-1916). En de walrus, die probeerde haar jong te beschermen (Illustratiebeeld). © Shutterstock

“Woeste walrus brengt boot van Russische marine tot zinken”

Een agressieve walruskoe heeft vermoedelijk een schip van de Russische marine tot zinken gebracht bij Frans Jozefland: een eilandengroep ten noorden van Nova Zembla. Hoewel het Russische ministerie van Defensie vooralsnog ontkent dat de forse opblaasboot ten onder ging na de confrontatie met het roofdier, stellen wetenschappers die in het vaartuig zaten dat het wel degelijk op die manier misliep. 

4 reacties

  • willy zachel

    3 jaar geleden
    Dat is de walrus zijn gebied de mens heeft daar niks te zoeken
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Geloof er niets van. Die onderkoelde mensen met loopbenen zouden sneller aan land geraakt zijn dan die walrus met zwemvliezen die daar volledig in zijn element zat?
  • Loesje Vranken

    5 jaar geleden
    Wreed goed gedaan van de walrus!!
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Hij heeft evenveel recht om daar te wonen en zijn gebied te beschermen.