© rr

UCI laat zich meteen opmerken op WK in Yorkshire… door onverbiddelijk de lengte van sokken op te meten

Een opvallend beeld op het WK wielrennen in Yorkshire: vlak voor de start van de Nederlandse vrouwen in de nieuwe Mixed Team Relay was een UCI-commissaris de kousen van Amy Pieters aan het opmeten. En hij was onverbiddelijk: ze moesten 8 millimeter naar beneden. De oorlog op te lange sokken is geopend.

vml

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanaf 2019 kunnen en de renners niet zomaar kiezen met welke sokken ze zullen rijden. Sokken en overschoenen die tijdens de wedstrijd worden gebruikt, mogen niet boven de hoogte uitkomen die wordt bepaald door (en let nu goed op!) “de helft van de afstand tussen het midden van de laterale malleolus en het midden van de fibulakop”. In mensentaal: de sok mag niet hoger komen dan de helft tussen de enkel en de onderkant van de knie.

De UCI lijkt daarmee de strijd te willen aangaan met de teams die met revolutionaire kleding het verschil proberen te maken. De beruchte “marginale winst”.

Amy Pieters maalde er niet om: zij liet haar sok iets zakken, pakte goud en mag zich samen met Jos van Emden, Koen Bouwman, Bauke Mollema, Lucinda Brand en Riejanne Markus de eerste wereldkampioenen Mixed Team Relay noemen.

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer