REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vanaf volgend jaar kunnen Fransen in 25.000 verkooppunten met bitcoin betalen

economieMeer dan 25.000 verkooppunten in Frankrijk, van een dertigtal ketens waaronder Decathlon, Sephora en Maisons du Monde, gaan vanaf volgend jaar cryptomunten aanvaarden als betaalmiddel. 

10 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    De voortdurend wisselende koers van deze jetons maakt het als betaalmiddel ongeschikt. Ik verwacht extra faillissementen.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Luc. Het is niet zo dat er aparte btc internet connecties zijn. Btc is onderdeel van alle internet infrastructuur. Het basis protocol zal tcp op zal in jouw voorstel zelfstandig een andere route zoeken. Je kan natuurlijk enkele grote lijnen platleggen maar dan is er een risico dat het volledige internet vastloopt en voilà terug naar paard en kar.
  • L. Vancraeynest

    5 jaar geleden
    Als een paar landen de internetlijnen naar de crytpocoinservers plat leggen, zal er paniek ontstaan en zakken de cryptovaluta in als een pudding. IMF zou een gecontroleerde tegenhanger plannen als een cryptomunt SDR.
  • patrick smedts

    5 jaar geleden
    @gunter : bitcoin is niet van een privéfirma, maar juist onafhankelijk, niemand kan dit zich toe-eigenen, de politiek niet, de banken niet... ze krijgen schrik en daarom proberen ze dit steeds negatief in het nieuws te brengen.
  • sven vandeweghe

    5 jaar geleden
    Elise Van Damme, meesten begrijpen niet hoe het monetaire systeem in elkaar zit. Laat staan dat ze zich gaan inlezen in de technische kant van Bitcoin om vervolgens te begrijpen hoe revolutionair deze uitvinding is. Het is veel makkelijker om voorgekauwde verhaaltjes te gaan napraten, een geel vestje aan te trekken om vervolgens tegen de verkeerde boom te gaan staan blaffen.