Auto rijdt zich vast op sporen: vier inzittenden net op tijd gered

Tussen Essen en Kapellen, op de lijn Antwerpen-Essen, reden donderdagochtend tot 8u geen treinen. Oorzaak was een auto die zich afgelopen nacht had vastgereden op de overweg op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen. De wagen werd aangereden door een goederentrein. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De chauffeur had gedronken.

Een auto met aan boord vier mannen reed zich donderdag rond 2u vast op een overweg. In de buurt was een ploeg van Infrabel aan de slag, die de vier inzittenden uit de auto kon bevrijden. Niet veel later kwam er een goederentrein aan, die alsnog inreed op de auto.

Op het moment dat de auto de overweg opreed, was die geopend. “De overweg heeft dus normaal gefunctioneerd”, aldus nog Petit. “Waarschijnlijk is er sprake van onvoorzichtig gedrag.” Infrabel roept naar aanleiding van dit ongeval nogmaals op tot voorzichtigheid in de buurt van overwegen.

Positieve ademtest

“De bestuurder van de auto was licht geïntoxiceerd. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken”, zegt commissaris Tom De Gent van de politiezone Noord, die samen met de spoorwegpolitie de vaststellingen deed.

Volgens de politie kwam de wagen vast te zitten ten gevolge van een fout manoeuvre. “De chauffeur was niet bekend met de verkeerssituatie aan de Kalmthoutsesteenweg”, zegt De Gent. “Hij is beginnen te manoeuvreren, ook op de spoorweg, met het bekende gevolg. Gelukkig konden werkmannen van Infrabel hen helpen uitstappen, want het was een close call.”

“De mannen probeerden te vluchten, maar werden door de politie tegengehouden”, zegt De Gent. “Ze gedroegen zich ook weerspannig.” Er werd een proces-verbaal tegen hen opgesteld.

De vier, Kroaten van 28, 39, 39 en 47 jaar oud, kwamen volgens het parket van Antwerpen van café. Ze werden bestuurlijk aangehouden ter ontnuchtering.

© W&F

© Infrabel

© W&F

© W&F

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER