Een beeld van de nieuwe bezoeker van ons zonnestelsel, genomen door het Gemini Observatory op Hawaii.
Volledig scherm
Een beeld van de nieuwe bezoeker van ons zonnestelsel, genomen door het Gemini Observatory op Hawaii. © Photo News

Opnieuw mysterieus ruimte-object ontdekt dat van buiten ons zonnestelsel komt

WetenschapAstronomen hebben opnieuw een ruimte-object gespot in ons zonnestelsel dat daar niet uit afkomstig is. Het is nog maar de tweede keer dat zoiets gebeurt, na de ontdekking van een mysterieuze sigaarvormige ruimterots in 2017. Op 7 december zal het object – waarvan ook nu niemand weet wat het precies is – zijn kleinste afstand tot de zon bereiken.

15 reacties

  • Wouter Beyen

    5 jaar geleden
    M De Haes, dan hadden ruimtesonde en de maanmissies die planeet al lang waargenomen.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Hoe verder we gaan in de tijd hoe beter onze waarnemings toestellen. Wie weet wat er in de laatste honderd jaar gepasseerd is wat we niet gezien hebben .en misschien paseerd er in de volgende 10 jaar we zo veel voor de nieuwste aperatuur dat het niet meer interessant is het te vermelden.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    hoeveel passeerden er al sinds 2013 onopgemerkt en de tijd komt naderbij dat zo een interstellaire klomp ons zal raken of onze maan met als gevolg dat niemand het nooit zal kunnen na vertellen.Niet te vergeten dat sedert 2013 ons zonnestelsel terug richting het centrum van de melkweg beweegt en zelfs NASA weet niet welke gevolgen dit zal hebben. Wel nooit was er voor 3012 sprake van deze zulke objecten nu wel. Waar vindt men nog een biechtstoel dezer dagen?
  • Maxime De haes

    5 jaar geleden
    wat als er een planeet aan de achterkant van de zon draait in de zelfste baannals de aarde, ene die we niet kunnen waarnemen...
  • Mark Peeters

    5 jaar geleden
    Die dat nog altijd denken dat wij de enigen zijn, zijn zeer dom ....