AFP
Volledig scherm
© AFP

New York Times: “Klokkenluider is CIA-officier die verbonden was aan het Witte Huis”

De klokkenluider die de klacht indiende over het telefoongesprek van president Trump met zijn Oekraïense ambtgenoot Zelensky, zou een CIA-officier zijn. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times op basis van drie anonieme bronnen. Volgens de krant zou de officier tijdelijk in het Witte Huis hebben gewerkt maar ondertussen teruggekeerd zijn naar de CIA.

6 reacties

  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Als president je eigen inlichtingendiensten tegen hebben. Dat moet je verdienen haha. De wet doet zijn werk, Trump is niet akkoord en zou de klokkenluider liever executeren. How low can the Republicans go?
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Een CIA-spion die weet dat zijn eigen president bezwarende documenten achterhoudt is verplicht dit te melden. Dat mr. Trump deze documenten, een transcriptie van een gesprek met de Oekraïense president, achterhield, bewijst al dat ze bezwarend zijn. Ze zijn dit ook omdat uit die documenten blijkt dat de president de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil manipuleren. Het zet aan het denken over de vorige verkiezingen. Het lijkt voor de hand te liggen dat mr. Trump Poetin ingeschakeld heeft.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Een CIA-officier, tja de CIA heeft het druk in Oekraïne. Na de CIA-staatsgreep aldaar krijgen ze de boel daar niet onder controle, net zoals Irak, Afganisthan etc. Als je grote delen van de bevolking niet achter u hebt... De rol van Bidden in Oekraïne had dan ook een kwalijke geur. Dat wisten wij al sinds 2014, tenminste wie Oekraïne wat nabij gevolgd heeft.
  • dev Sleger

    5 jaar geleden
    Dalila Bouchalaa, quid quo pro heet dat, en daar kan men zo iemand als biden voor afzettten. Verschil is: Trump heeft dat effectief niet gedaan en biden heeft dat effectief gedaan tijdens zijn ambt. Maar ja obama was de media favoriet natuurlijk, toen kraaide geen haan naar alle dingen dat obama deed. Terwijl Trump maar eens moet niezen en de media speculatiemolen over mogelijke fatale ziekte draait overuren. Het is allemaal zo belachelijk en doorzichtig.
  • Heidi Nackaerts

    5 jaar geleden
    Trump 2020. Dat staat nu al vast.
  1. KIJK. Heldhaftige politieagenten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend appartement

    KIJK. Heldhafti­ge politie­agen­ten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend apparte­ment

    Het Henderson Police Department in Nevada heeft een 8-jarig meisje kunnen redden uit haar woonplaats waar een brand woedde. Bij aankomst ziet de politie hoe de ramen van het appartement al verbrijzeld waren en er rook en vlammen uit het appartement kwamen. Volgens informatie van de agenten zitten binnen een kind en haar moeder vast en dus besluiten ze het appartement binnen te gaan. Eenmaal binnen wordt een 8-jarig kind al snel aangetroffen. Het meisje is duidelijk overstuur en roept de hele tijd om haar moeder. Uiteindelijk worden nog twee honden gered uit het appartement. Voor de rest blijkt er niemand aanwezig.
  2. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    10

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”