Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Trump wil weten wie bronnen klokkenluider zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

Amerikaans president Donald Trump is fel uitgevaren tegen de klokkenluider die een klacht heeft ingediend tegen hem. Trump reageerde vanavond op het vrijgeven van de klacht vanmiddag. “Ik wil weten wie de klokkenluider de informatie gaf, want dat gaat bijna om een spion. Je weet wel wat we vroeger deden toen we slim omgingen met spionnen en verraders, nee? We gingen er iets anders mee om dan nu”, alludeerde hij op een mogelijke vorm van vervolging voor de personen achter het lek. Dat schrijft The New York Times. De vroegere Oekraïense procureur die onderzoek heeft gevoerd naar de Oekraïense gasmaatschappij en Hunter Biden zegt vandaag dat Biden Jr geen wetten heeft overtreden, zo bericht Washington Post.

201 reacties

  • Jan Jansens

    5 jaar geleden
    Klokkenluiders worden in Amerika slecht behandeld kijk maar naar Edward Snowden die heeft alleen de waarheid vertelt en heeft geen recht op een eerlijk proces. Amerika is heel goed in andere landen veroordelen maar is zelf nog erger.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Als Trump werkelijk zo fantastisch is al hij denkt te zijn en hij de grootste president aller tijden is die onvoorstelbare daden heeft verricht die geen enkele president voor hem heeft kunnen doen moet hij toch geen angst hebben om op een eerlijke manier naar zijn kiezers te trekken? Dan moest hij zich toch niet verlagen tot schelmenstreken om zijn tegenstrevers aan de kant te ruimen. Zou hij dan toch niet de "Uitverkorene" zijn?
  • Marnick L'Eau

    5 jaar geleden
    @luc baken 2) de telefoon wordt afgeluisterd door de VEILIGHEIDSDIENSTEN, ongeacht welke politieke tak de individuele medewerkers zijn, en die gespreken moeten zeer zeker beluisterd worden net om corruptie tegen te gaan. 3) een medewerker van de hoogste rangen van de veiligheidsdiensten vangt links en rechts uitspraken op van naaste medewerkers die getuigen van corruptie, wat is hier nu nog valse beschuldiging aan? Niemand is god op aarde, staat boven de wet, of kan blindelings vertrouwd worden.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Beschouwt hij dan de mensen die de Watergate-affaire aan het licht gebracht hebben, en degenen die de impeachment-procedure tegen Clinton mogelijk gemaakt hebben, dan ook als "spionnen en verraders"? Trump denkt blijkbaar écht dat hij boven de (grond)wet staat en dat "verraad" aan hem verraad aan de VS is.
  • Jurgen Vermaut

    5 jaar geleden
    Hij kan maar beter hopen op een herverkiezing. Op die manier kan hij nog vier extra jaren buiten bereik blijven van justitie. Nadien echter zal het open jachtseizoen zijn op alles wat naar Trump ruikt.
  1. Aanklacht klokkenluider over Trump is “geloofwaardig en verontrustend”

    Aanklacht klokkenlui­der over Trump is “geloof­waar­dig en verontrus­tend”

    Het Witte Huis heeft de aanklacht van de klokkenluider aangaande het gesprek tussen president Trump en de Oekraïense president Zelenski overgemaakt aan de Senaat. Dat is wettelijk verplicht, maar het Witte Huis weigerde dat aanvankelijk te doen. Adam Schiff, die de Inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden voorzit, heeft de klacht doorgenomen. Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Senaat, eist dat de klacht openbaar gemaakt wordt.
  2. LIVE GAZA. Grensovergang bij Kerem Shalom weer open voor humanitaire hulp
    Play
    LIVE
    856

    LIVE GAZA. Grensover­gang bij Kerem Shalom weer open voor humanitai­re hulp

    De grensovergang bij Kerem Shalom is vanmorgen opengegaan voor vrachtwagens met humanitaire hulp voor de Gazastrook. Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.