Eekhoff ging van de hemel naar de hel in Yorkshire.
Volledig scherm
Eekhoff ging van de hemel naar de hel in Yorkshire. © RV, PN

Jury pakt Eekhoff gouden medaille af omdat hij na val profiteerde van volgauto’s, Battistella wereldkampioen

WK WielrennenDe Italiaan Samuele Battistella en niet Nils Eekhoff is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften. De Nederlander won de sprint van een elitegroepje, maar werd gediskwalificeerd omdat hij bij z’n terugkeer profiteerde van de volgwagens. Zo mag Battistella op het hoogste schavotje van het podium. Stefan Bissegger krijgt zilver, Tom Pidcock brons.

138 reacties

  • herman de genst

    5 jaar geleden
    Een opsteker voor andere ploegleiders , vanaf nu zou ik met een loep op het wedstrijdverloop zitten , want wanneer zulks kan zullen veel renners angst hebben om ook maar een volgwagen in hun buurt te krijgen na pech of een valpartij . Men kan misschien even met terugwerkende kracht wedstrijden gaan herbekijken , dan zal men versteld staan hoeveel diskwalificaties er hadden kunnen volgen .
  • johan janssen

    5 jaar geleden
    Een regelrechte schande.Tijdens de tour de France is dit toch dagelijkse kost.Hopelijk komt deze Nederlander er sterker uit.
  • Serge De Bilde

    5 jaar geleden
    Die Italiaan moest de trui weigeren, als hij op die manier moet wereldkampioen zijn... Hij is volgens mij toch verslagen in de sprint, denk dat ze gaan schrik hebben zondag de profs als er iets gebeurd je mag achter geen auto meer rijden wat een lachertje, er is geen enkele die nog terugkomt na pech of valpartij geen enkele welke naam ook die het mag wezen. Tenzij ze vooraan wachten natuurlijk. Voor mij is er maar één wereldkampioen en dat is de Nederlander, die andere heeft het gekregen.
  • Aaa Aaa

    5 jaar geleden
    128 km van de finish , wat een blunder van de UCI !!! gebeurd tijdens gelijk welke koers ook , man wat een blaam voor dit WK
  • RONNY HOLSBEEK

    5 jaar geleden
    Dit bewijst nog eens hoe onbekwaam en vooral corrupt ze zijn bij de UCI. Zou het niet hoog tijd worden dat de UCI enkel wordt gevormd door mensen die zelf ook gekoerst hebben en die er alles van weten. Kheb zo de indruk de er heren inzitten die er geen ballen verstand van hebben. Er was een Videoref tijdens het WK U23. Ze hadden directe live beelden , dus had de Video refI onmiddellijk moeten ingrijpen. Maar ja , ze zijn gewoon niet bekwaam ;. Dat wordt nogmaals bewezen.