Tijdens de wedstrijd van Waasland Beveren afgelopen weekend tegen het Waalse Moeskroen, ging het zwaaien met de vlaggen gepaard met discriminerende spreekkoren en anti-Waalse gezangen.
Volledig scherm
Tijdens de wedstrijd van Waasland Beveren afgelopen weekend tegen het Waalse Moeskroen, ging het zwaaien met de vlaggen gepaard met discriminerende spreekkoren en anti-Waalse gezangen. © Facebook

Waarom ook in het voetbal steeds meer leeuwenvlaggen opduiken

BinnenlandIn de koers zagen we het al langer, en ook op Pukkelpop kregen we ermee te maken: Vlaamse leeuwenvlaggen. Niet de gewone Vlaamse Leeuw met rode klauwen en tong, maar wel de strijdvlag - de zwarte. Door toedoen van Vlaams Belang duikt ze ook steeds vaker op in voetbalstadions. 

38 reacties

  • steven de wachter

    5 jaar geleden
    Oh ja want stel je voor dat je voor je eigen waarden en mensen opkomt....
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    De echte Vlaamse Leeuw heeft geen tricolore Belgische kleuren.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Geef de Vlamingen toch een spelletje stratego ...’’ Beter dan vlagjes om dit land te verdelen ! Hoe hou je het plebs bezig ?
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Het is weer gelukt, ruzie over een vlag. Verdeel en heers.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Wie de wedstrijd van Beveren tegen Moeskroen heeft gezien, weet wel beter: de vendelzwaaiers waren een troep uitschot, die de Waalse voetballers voortdurend uitschelden. Heel klein was dit. Blijkbaar hebbende jongste verkiezingsuitslagen hen dusdanig geïnspireerd, om de medemensen en landgenoten uit het zuiden van het land zo te bejegenen. Het maakt mij in elk geval niet erg vrolijk.