© K3

K3 trekt opnieuw kaart van diversiteit en laat meisjes kussen in nieuwe videoclip

Meidengroep K3 heeft vrijdag de videoclip van het nieuwe nummer ‘Altijd blijven dromen’ gelanceerd. Daarin trekken de zangeressen voluit de kaart van de diversiteit.

nadb

In de videoclip zijn zeer uiteenlopende koppels te zien: mensen met een andere achtergrond, een ouder paar, jonge kindjes en een lesbisch koppel. De boodschap is duidelijk, en dat hebben ook de kijkers op YouTube gemerkt.

“Ik kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben”, reageert iemand over het moment waarop twee jonge vrouwen kussen. En ook: “Ik hou van die kus van die twee meiden. Meer zulke LGBT+-dingen.”

Het is de eerste keer dat er een homoseksuele kus verwerkt is in een videoclip van K3, maar het is niet de eerste keer dat de meidengroep het openlijk over homoseksualiteit heeft. Dat bewijst de tekst van hun nummer ‘Prinsesje en superman’, waarin ze onder meer zingen over prinsesjes die van prinsesjes houden.

Plagiaat?

Toch komt er ook kritiek op het nieuwe nummer ‘Altijd blijven dromen’. Niet omwille van de diversiteit, maar door vermoedens van plagiaat. Sommigen vinden immers dat het nummer wel heel hard lijkt op ‘Never really over’ van Katty Perry. Oordeel vooral zelf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER