Het verbod op stookolieketens is niet de juiste manier om de uitstoot van broeikasgassen op korte termijn te doen dalen, stelt Brafco.
Volledig scherm
Het verbod op stookolieketens is niet de juiste manier om de uitstoot van broeikasgassen op korte termijn te doen dalen, stelt Brafco. © Photonews

Brandstofhandelaars: “Verbod op stookolieketels is onverantwoord en discriminerend”

Het verbod op stookolieketels dat het nieuwe Vlaamse regeerakkoord vooropstelt, is "onverantwoord en discriminerend" en "komt het milieu niet tegen goede". Dat zegt Brafco, de Belgische federatie van brandstoffenhandelaars, in een reactie.

31 reacties

  • ges willekens

    5 jaar geleden
    Ha ha binnen ex jaren alleen nog aardgas uit Rusland . Daarna maakt het gas uit Rusland zo duur of sluit de aardgas leiding af en dan maar terug naar stookolie want die gaan ons het bijna gratis geven voor er van te geraken .Ges
  • Axel Italis

    5 jaar geleden
    Al gehoord van de Blauwe Vlam brander, dat zou ik plaatsen.
  • johan demuynck

    5 jaar geleden
    De enige juiste beslissing van de regering, weg met die vervuilers.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Zal een nieuwe brander zetten als ie versleten is ,kan je hem in Belgie niet krijgen ,geen nood de grenzen zijn open als moest ie van Nederland ,Duitsland of zelfs Polen komen.Regeltjes opleggen maar de ministerie's en openbare gebouwen wel een joekel van een mazoutinstallatie's,dat ze maar eens met zichzelf beginnen.
  • Karl Winslow

    5 jaar geleden
    Ik zit in een doodlopende straat 10m van de gasleiding. De straat word heraangelegd maar de 3 huizen in ons straatje krijgen geen gas. Wel als we zelf betalen natuurlijk.