Patrick Dewael omhelst Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Patrick Dewael omhelst Gwendolyn Rutten. © OPENVLD

CD&V, Open Vld en N-VA zetten licht op groen, Rutten tot tranen toe bewogen

N-VA heeft als laatste partij groen licht gegeven voor het Vlaamse regeerakkoord. Op een totaal van 1.755 deelnemers waren er amper vijf nee-stemmers. Twaalf mensen onthielden zich, 1.738 anderen stemden ja. “Tot binnen twee weken, voor ons congres over de federale regering!“, grapte voorzitter Bart De Wever. Eerder hadden CD&V en Open Vld hun fiat al gegeven. De christendemocraten gingen akkoord met 86 procent van de stemmen en ook bij de liberalen was er een overweldigende meerderheid. Na de stemming was partijvoorzitster Gwendolyn Rutten tot tranen toe bewogen. CD&V krijgt tegen de verwachting in drie ministers, N-VA levert vier ministers en de parlementsvoorzitter. Open Vld moet het stellen met twee ministerposten. Hier kan u lezen wie uiteindelijk in welke stoel beland is.

95 reacties

  • m m

    5 jaar geleden
    Een regering tot stand gebracht in contradictie met de verkiezingsuitslag,....kan men moeilijk anders beschouwen dan een dictatuur.
  • Jaak Casteleyn

    5 jaar geleden
    Nu nog nieuwe federale verkiezingen en het trio verliezers met de Nationalisten op kop worden zo van de kaart geveegd, het hypocriete gedoe en de spelletjes stratego hebben hun limiet nu wel bereikt.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    "En de Vlaming, hij wordt armer en armer." Echt mr Straetmans? Dat was deze zomer anders niet te zien op Zaventem. Ze hebben er weer een nieuw record passagiers opgetekend ondanks de klimaathysterie. En eerlijk gezegd, als er na een regeerperiode 25.000 euro meer op mijn bankrekening staat, dan kan je moeilijk zeggen dat we armer zijn geworden. Ik heb 2000 euro per maand
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Ik vind dit allemaal prachtig zonder het te beseffen rijden deze partijen zichzelf in de vernieling, het enige wat wij burgers dienen te doen is een paar jaar geduld hebben . Bij de volgende verkiezingen hoop ik dat de meesten onder ons het niet vergeten wat deze niet verkozenen ons allemaal lappen, onze kinderen en kleinkinderen het bijna onmogelijk maken eigendom te verwerven ,de rijken rijker maken en de gewone man armer. Denke eraan en vergeet het niet . Dank u.
  • philippe quinart

    5 jaar geleden
    Een regeerakkoord dat goedgekeurd werd door mensen die het voor het merendeel onder hen niet hebben gelezen. Wat een circus zeg. Kopers van huizen of appartementen worden gestraft zonder dat er daar in de campagne ook maar één woord werd over gezegd. En dan de aanduiding van de voorzitter van het Vlaams-Parlement. Ben benieuwd waar over vijf jaar zullen staan.