Janusz Wojciechowski.
Volledig scherm
Janusz Wojciechowski. © REUTERS

“Vage antwoorden” van Poolse kandidaat-eurocommissaris kunnen parlementsleden moeilijk overtuigen

De Pool Janusz Wojciechowski lijkt moeite te ondervinden om de Europarlementsleden te overtuigen dat hij de geknipte man is om de omvangrijke landbouwportefeuille te behartigen in de nieuwe Europese Commissie. Dat geven de eerste reacties na de hoorzitting van de Pool in het Europees Parlement aan.

6 reacties

  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Heeft hij ooit al een boerderij gezien? Net als bij ons, heet is niet omdat je een advocaat bent dat je ook maar iets begrijpt van het leven en de waarheid.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Onbegrijpelijk dat iemand met die staat van dienst, gewezen vicevoorzitter van de landbouwcommissie van het Europees parlement, zich niet beter voorbereid op de hoorzitting. Wel jammer dat de Vlaamse ministers niet door het Vlaamse parlement bevraagd worden over hun vakkennis. We kunnen nog veel leren van de EU.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Het EU parlement?Je hebt een sterke lens nodig om het gezamelijke iq van die parvenus te bepalen. Maar het kluchtgehalte is duidelijk. mvg.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Vroeger was Solidarnosc genoeg voor de (geldstromen binnen de) EVP. De Polen zijn vergeten dat er nu veel heren- en blauwboeren in de Europese commissie zetelen.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Vage antwoorden? Dat is toch de communicatietaal van politici? Vele geven zelfs geen antwoord op de vraag.