Matthias Diependaele (N-VA) en Benjamin Dalle (CD&V).
Volledig scherm
Matthias Diependaele (N-VA) en Benjamin Dalle (CD&V). © Kevin Oeyen/Geert De Rycke

Twee echte nieuwelingen in Vlaamse regering: wie zijn Matthias Diependaele en Benjamin Dalle?

De nieuwe Vlaamse regering telt op negen excellenties twee nieuwelingen die nog nooit eerder minister of partijvoorzitter waren (al is nog niet 100 procent duidelijk welke ministers Open Vld afvaardigt): N-VA-fractieleider Matthias Diependaele maakt na tien jaar in het parlement promotie richting de regeringsbanken, CD&V stuurt de jongeling en briljante studax Benjamin.

13 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Jammer dat Diependaele een beetje een "aparte" stem heeft, eigenlijk een nare stem, kan er wel niets aan doen, maar toch we "moeten" er toch naar luisteren...
  • Bernard Deplacie

    5 jaar geleden
    Tja... terug twee juristen. Fout. Hebben ze dat nog niet door?
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Jammer, weer 2 advocaten, die leven in een ivoren boeken toren. Er zouden eens terug mensen die echt tussen het volk leven moeten mee regeren en ook economen die veel over het bedrijfsleven weten. Een land is zoals een groot bedrijf runnen, daar hebben die pennen likkers met hun wetboeken jammer genoeg geen kaas van gegeten.
  • guido de keyzer

    5 jaar geleden
    Guido De Keyzer De leden van de CD&V bewijzen door de aanduiding van mevr. Crevits en dhr. Beke als minister dat ze de kiezer nog steeds niet willen begrijpen. Niet erg, zij zorgen er zelf voor dat de partij bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer haalt ! Intriest toch; om medelijden mee te hebben.
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Proficiat nieuwe ministers. Veel succes!