Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Jambon wint eerste potje armworstelen met oppositie: voorlopig geen begrotingscijfers

Vlaamse regeringHet was een drukke dag voor de Vlaamse politici. Nadat de leden van N-VA, CD&V en Open Vld met ruime meerderheden het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering goedkeurden, hebben de partijen hun ministers aangeduid. Vanmiddag legde de nieuwe bestuursploeg de eed af in het parlement. Jan Jambon (N-VA) trok daarna naar koning Filip voor zijn eedaflegging als minister-president. Deze namiddag heeft hij zijn eerste regeerverklaring voorgelezen. De zitting die daarop volgde, moest even geschorst worden door fel protest van de oppositie over het ontbreken van de begrotingscijfers, maar uiteindelijk won Jambon zijn eerste krachtmeting met het parlement. Herlees er alles over in onze liveblog.

283 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Heeft er inderdaad een meerderheid hiervoor gekozen? Kies je nog altijd op een partij omdat je voor een partij wil stemmen of ben je iemand die stemt na het lezen van de verkiezingsprogramma’s? In dit laatste geval zal je duidelijk teleurgesteld worden/zijn. Heer Wim, ze hebben een meerderheid, maar dat wil nog niet zeggen dat de mensen voor deze regeerprogramma stemde!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Voor de centen één België om uit te delen wil ieder zijn kiesvee bedienen en degene die het hardst roept en klaagt krijgt het grootste deel van de koek.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De oppositie zal nog dikwijls in het zand bijten als haar vertolkers met dergelijke zielige vertoningen blijven doorgaan.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    André Herbots zegt: Jambon, hou geen rekening met de oppositie die mensen zijn nooit tevreden. --- Blijkbaar vergeet jij dat N-VA in de oppositie gezeten heeft en dat het in de sterren geschreven staat dat ze daar op een dag opnieuw in belandt (en wellicht er dan nooit meer uitraakt).
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    André Herbots zegt: Jambon, hou geen rekening met de oppositie die mensen zijn nooit tevreden. --- Blijkbaar vergeet jij dat N-VA in de oppositie gezeten heeft, en dat het in de sterren geschreven staat dat ze daar op een dag opnieuw in belandt (en wellicht er dan nooit meer uitraakt).