photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Verhuis van federale politie kostte 40 miljoen euro te veel

De verhuis van de hoofdzetel van de federale politie naar het Rijksadministratief Centrum (RAC) in Brussel heeft 40 miljoen euro meer gekost dan nodig. De afwezigheid van een vooraf vastgelegd budget heeft een "helse machine" in gang gezet die de factuur serieus heeft aangedikt, zei administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen Laurent Vrijdaghs vandaag tijdens een hoorzitting in de Kamer. 

13 reacties

  • Mieke Bouckaert

    5 jaar geleden
    zij spreken over miljoenen, zoals wij over klein patatjes...
  • Mike Le Grand

    5 jaar geleden
    Oppervlakte te groot? Daarmee dat men bezig is met burelen bij te maken in het gebouw ernaast voor de politie. Zijn de burelen te groot? Zelf zit ik in een lokaal voor 4 personen die wettelijk gezien 40m2 moet zijn (10m2 per persoon). Ik geloof nooit dat mijn bureau groter is dan die oppervlakte. Dat het gebouw te duur is weten we al sinds de verhuis.
  • Mike Le Grand

    5 jaar geleden
    @Jean-Pierre Vercruysse Was die verhuis nodig? Ja. De gebouwen waren compleet verouder. Om u een voorbeeld te geven. De ramen bestaande uit enkel glas werden met tape afgedicht in de winter omdat ze niet goed afsloten. De thermostaten werden zomer en winter open gelaten want de kans was groot dat ze vast zaten na de zomer en je dan geen verwarming had. Er was geen airco in de burelen, waardoor temperatuur in gebouw opliep, de climatisatie in het datacenter kon de hitte in het gebouw niet aan.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    België is geweldig in verstoppertje spelen als het op aan komt om met de waarheid te komen. Elkaar aankijken is geen kunst, wel je verantwoording nemen.
  • Kristine Delacourt

    5 jaar geleden
    Geld terugvorderen van iedereen die onterecht zijn zakken heeft gevuld. Met interest en boetes erbij.