Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © Photo News

Jambon: “We hébben de begrotingstabellen, maar oppositie moet wachten. Eerst gaat het over inhoud van akkoord”

“We hébben die begrotingstabellen. Ze liggen op een map in mijn bureau. Maar als de oppositie ze vraagt, neig ik ze niet te geven. Vrijdag gaat het over de inhoud van het akkoord.” Dat heeft Jan Jambon verklaard op een diner van de Vlaamsgezinde opiniewebsite Doorbraak.be. De minister-president had eerder laten weten dat hij de cijfers tegen “uiterlijk maandagmiddag” aan het parlement zou bezorgen. Dinsdag kan er dan een debat volgen in een commissie.

236 reacties

  • Mieke Beirinckx

    4 jaar geleden
    De maskers vallen af en de ware aard komt boven, wat een lage reactie, beneden alle peil! Hier faalt de voorbeeldfunctie toch compleet?! En eerlijk gezegd, waar halen die parlementariërs het recht vandaan om vóór de verkiezingsuitslagen bekend zijn, te beslissen met wie ze willen samenwerken. Wie van ons kan zich dit in zijn eigen job permitteren? Waar blijft de geloofwaardigheid van verkiezingsuitslagen, wat is nog de betekenis van een uitgebrachte stem, de enige inspraak die burgers hebben?!
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Hier blijkt dat het een arrogant ventje is de politieke stoel niet waardig.
  • censor

    5 jaar geleden
    Ben verschoten van de vulgaire reactie van Janbon, vooral toen hij zich richtte tot die pvda'er en riep dat hij, Janbon, zelf wel bepaalde wanneer dit ter inzage zou liggen....echt, beneden alle peil, vulgariteit.....en de reactie van Tommelein, het grootste kind van die bende, was walgelijk, terwijl als ie in Oostende is, met droge oogjes dat er hier geen plaats was voor misdragingen....bah!
  • Jan Servaege

    5 jaar geleden
    Was het een kind die speelde met zijn gsm op school dan was hij zijn gsm afgepakt. Verbied de gsm in het parlement want ze vinden spelen normaal dan werken, betaald door ons.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Jammer voor hen de voor deze club kozen - zij brengen Vlaanderen in armoede maar ontvangen maandelijks een (vergoeding) waar iedereen van droomt om spelletjes te spelen !!!
  1. Zet kant-en-klare nieuwbouw de Vlaamse vastgoedsector op zijn kop? “Mensen willen zo snel mogelijk verhuizen”
    PREMIUM
    30

    Zet kant-en-kla­re nieuwbouw de Vlaamse vastgoed­sec­tor op zijn kop? “Mensen willen zo snel mogelijk verhuizen”

    Gedaan met eindeloos een gevelsteen, dakpan of badkamertegel kiezen. Steeds minder Vlamingen kopen nog een nieuwbouwwoning op plan waarvan de eerste steen nog moet worden gelegd. Waarom verkopen projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars nog bijna uitsluitend nieuwbouwwoningen ‘op voorraad’? Makelaar Cedric Vanhencxthoven van Heylen Vastgoed ziet dat het mensen vooral te doen is om hun portemonnee: “Een kijkwoning is voor je het weet verkocht.”
  2. Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?
    PREMIUM

    Acid op pad in Boudewijn Seapark, pretpark in verval. Wat als toenmalige bazen wél ja hadden gezegd tegen Gert Verhulst en Plopsa?

    Gilbert Bécaud kwam er ooit optreden en zelfs Arnold Schwarzenegger kwam naar het pretpark dat 60 jaar geleden de naam kreeg van wijlen koning Boudewijn. Vandaag staat de fontein droog, ziet een vader zijn kind liever niet in het onhygiënische ballenbad springen en hangt er een muffe geur. “Wij waren zo teleurgesteld dat we ons geld teruggevraagd hebben. En het strafste: we hebben het nog gekregen ook”, vat een lezer het verval samen. Hoe is het ooit zo ver kunnen komen met het ooit o zo mooie park? Had het anders kunnen lopen als die éne beslissing niet werd genomen? Wij gingen op pad. En kwamen YouTuber Acid tegen.
    Brugge