Heerlijk zuiders: Loïc maakt een rijstschotel met gamba’s
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: rijstschotel met gamba’s.
INGREDIËNTEN
1 broccoli
1 kopje basmatirijst
koolzaadolie
4 gamba’s
1 sjalot
1 teen knoflook
cognac
1 blik tomatenblokjes
verse tijm
verse laurier
50g pancetta
1el amandelschilfers
balsamico-azijn
25cl room
2 trostomaten
platte peterselie
BEREIDING
1. Snijd de broccoli in roosjes en kook 3min in gezouten water.
2. Doe koolzaadolie in een steelpan.
3. Voeg een kopje basmatirijst toe en meng.
4. Voeg een druppel geconcentreerde bouillon en een kopje water toe.
5. Laat de rijst 9min garen.
6. Giet de broccoli af en laat afkoelen onder koud water.
7. Snijd een sjalot en een teen look fijn.
8. Bak de gamba’s aan in olijfolie.
9. Voeg de sjalot en look toe.
10. Kruid af met peper en zout.
11. Voeg cognac toe en flambeer de gamba’s.
12. Voeg een blik tomatenblokjes toe.
13. Breng op smaak met laurier en tijm.
14. Snijd de pancetta in reepjes en bak aan in olijfolie.
15. Voeg de broccoli toe wanneer het spek krokant is.
16. Voeg 1el amandelschilfers toe.
17. Haal de aromaten uit de saus en voeg room toe.
18. Breng op smaak met peper en balsamico azijn.
19. Werk af met fijngahakte bladpeterselie.
20. Doe de rijst en gamba’s bij de saus.
21. Snijd tomaten in kwartjes en voeg toe.
22. Werk af met wat olijfolie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerALDEGONDA VAN ROMPAEY