Koppel dat Flor (63) op terras liet slapen, blijft aangehouden: “Geen sprake van dwang”

De raadsman van Sebastijan I. (42), die samen met zijn vriendin Silvia (41) werd opgepakt omdat ze een 63-jarige man op hun terras lieten slapen, gaat in beroep in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Die wil het koppel in de gevangenis houden.

vdaa, dvd

LEES OOK. Flor (63) leeft jarenlang buiten op terras van Macedonische familie: “Afgrijselijk te zien hoe hij moest leven”

“Er was geen enkele vorm van dwang. De man woonde vrijwillig bij dat bevriend koppel”, zegt meester Ergun Top, die Sebastijan I. bijstaat. Marlies Vercammen, de advocaat van de vrouw, wil eerst met haar cliënt overleggen alvorens beroep aan te tekenen.

(Lees verder onder de video)

Het koppel werd dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking, nadat bewoners van een appartement aan de Turnhoutsebaan in Deurne de wijkagent hadden gebeld omdat een man al een tijdje op het terras sliep.

Tijdens het verdere onderzoek werd ook een onderzoeksrechter gevorderd wegens mensenhandel, misbruik van zwakke toestand van personen en mensonterende behandeling.

Het slachtoffer, gekend als Flor, kwam bij de familie terecht toen hij nog als postbode werkte. Hij werkt ondertussen als archivaris bij televisiezender VTM. Hij werd elders ondergebracht en stelt het ondertussen goed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen