De Europese hoofdonderhandelaar Michael Barnier.
Volledig scherm
De Europese hoofdonderhandelaar Michael Barnier. © AP

'EU wijst weekendonderhandelingen brexit af'

De Europese Unie heeft een Brits voorstel om in het weekend verder te praten over de brexit afgewezen. Dat schrijft de Britse krant The Times op basis van bronnen.

7 reacties

  • Henninckx Terry

    5 jaar geleden
    De EU mag voor mij direct opgedoekt worden !!!!!!!
  • Luc Velghe

    5 jaar geleden
    Ik prijs mezelf gelukkig omdat we met ons land bij Europa horen. Het kost geld en het kan waarschijnlijk beter, maar de laat ons het kind met het badwater niet weggooien. Het is de enige manier om in een geglobaliseerde wereld iets te zeggen te hebben. Europa zorgt er ook voor dat we als consument en werknemer bescherming genieten. Als natie alleen sta je nergens. Indien het UK de unie verlaat, zullen ze dit jammer genoeg wel ondervinden. Mogelijk worden ze een vazal-staat van USA.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    De EU hoeft de Britse agenda, die kant noch wal raakt, niet te volgen. Zìj willen eruit, dat ze er de consequenties van dragen. Ze noemen zichzelf toch gentleman.. Maar Britse politieke leiders zijn leugenaars, bedriegers..
  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Het VK heeft de overeenkomst opgezegd. Uit deze overeenkomst vloeien verplichtingen voort die de Britten tijdens hun lidmaatschap mee ondertekend hebben. Nu willen ze deze negeren en zelfs hun eigen voorwaarden aan de EU opdringen. Ze dreigen zelfs ermee afstemmingen in het EU-Parlement te blokkeren want deze moeten unisono gebeuren. Ze vergeten bij deze chantage wel dat ze nu slechts nog lid zijn zonder stemrecht. Grootheidswaanzin!
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Als ze nog eens uitstel vragen zou dat moeten zijn tot aan de volgende Europese verkiezingen MET onderling akkoord voor Brexit op dat moment.