Dit is het meest gevreesde waarschuwingslampje in een auto.
Volledig scherm
Dit is het meest gevreesde waarschuwingslampje in een auto. © VW

Waarom je dit waarschuwingslampje beter niet kunt negeren

Het is het meest onbegrepen en meest gevreesde controlelampje van een auto-dashboard en kan verwijzen naar de meest uiteenlopende problemen. Soms flikkert het, soms brandt het permanent, maar bijna niemand weet wat je ermee aan moet: het motorblokje, soms met een bliksemschicht.

50 reacties

  • Vera Verscheuren

    1 jaar geleden
    Mijn lampje bleef branden, ook na vervanging verdeler en nazichten... Even tip van hierboven gevolgd, en ja hoor, tankdop draait niet goed vast... Na super goed vastdraaien is het lampje na enkele ritten inderdaad uit. Bedankt :-)
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    inderdaad … de garage doet niks, "hangt je wagen aan de computer", doet een reset op het lampje dwz schakelt het lampje uit. Rekent 100EUR aan en zendt je weer naar huis. Dieven!!!
  • Erwin De Mulder

    5 jaar geleden
    Ja dat lampje ....ik heb dat ook ooit gehad.Naar de garage,volgens het diagnosesysteem moest een zeer duur onderdeel vervangen worden. Mijn garagehouder twijfelde ook en resette het boeltje en gaf mij de raad terug te komen -indien het zich opnieuw zou voordoen.Sindsdien rij ik opnieuw al meer dan 2 jaar zonder dat het lampje mij opnieuw kwam verontrusten....
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Mijn auto is 12 jaar oud. Hij kostte me (van vrienden) maar 1.500 Euro jaren geleden. De eerste keer dat het lichtje brandde hard geschrokken en naar de garage gereden : niets te vinden. Iedere keer als het een paar dagen regent dan brandt het lampje (soms dagen, soms weken). Niks van aantrekken, zegde de garagist, en dat doe ik inderdaad niet meer. Moeiteloos door de keuring.
  • Philip Verniers

    5 jaar geleden
    Ook gehad bij terugkeer uit vakantie. Trekken van trailer en boot .. 3200 euro kosten