Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Jambon I wil meer dan 2 miljard euro besparen”: op deze budgetten zou beknibbeld worden

Vlaamse regeringDe nieuwe Vlaamse regering wil de begrotingstabellen voorlopig nog niet vrijgeven, maar volgens De Standaard bevatten de tabellen een reeks te duchten besparingsmaatregelen. De totale besparingen zouden oplopen tot meer dan 2 miljard euro. De regering-Jambon wil onder meer besparen op kinderbijslag.

500 reacties

  • Annouschka De Meyer

    4 jaar geleden
    Beste, Waarom besparen op het Agentschap voor personen met een handicap. Ik heb een degeneratie ziekte en maak mij ernstige zogen voor later. Ook voor andere personen met een handicap. En ik werk hoor, maar wel vrijwilligerswerk Pak liever de belastingsontduikingen aan en dan zijn federaal en de Vlaams tekorten weggewerkt.
  • Ronald Boudewijns

    5 jaar geleden
    Gaston Peeters... wie krijgt wat? wie heeft “daarvoor” gekozen? niemand, maar ja hier een fabeltje komen verkondigen dat ... "Ge krijgt waarvoor ge hebt gekozen!”? zijt gij soms blind? die hebben voor zichzelf gekozen en niet uwen “bultenaar”.....
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Aan de salariswagens wil men niet raken omdat anders de betere verdieneners (arbeiders en lagere bedienden hebben geen salariswagen) een beetje minder netto loon zullen hebben (het juiste netto loon dan nog volgens hun eigen RSZ heffingen). Om gezinszorg, onderwijs en personen met een handicap te laten besparen hebben ze duidelijk minder moeite.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    PVDA maar roepen over asociaal, maar hun eigen recepten zijn nog een pak erger. Meer bedrijven die sluiten, meer werklozen, meer armoede. Onzin? Dat zeiden ze in Venezuela ook. Een lichtpunt, in Venezuela is iedereen multimiljonair. Alleen kunnen ze er niet veel mee doen indien een kip al meteen 15 miljoen oude Bolivar kost
  • Ignace Ameel

    5 jaar geleden
    Oh ja, wat wou PVDA ook alweer doen? De salariswagen afpakken van de werkenden en de werklozen hiermee meer uitkering geven? Sorry, maar het was zoals steeds kiezen tussen de pest en de cholera.