Johnny Thijs werd donderdag benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Electrabel.
Volledig scherm
Johnny Thijs werd donderdag benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Electrabel. © Joost De Bock

Kersvers Electrabel-voorzitter wil drie kernreactoren in België twintig jaar langer laten draaien

Electrabel-voorzitter Johnny Thijs zal bij de volgende federale regering een lans breken om drie van de zeven kernreactoren in ons land bij voorkeur twintig jaar langer te laten draaien. Dat zegt hij in een interview met De Standaard. Een kortere periode weegt op de financiële haalbaarheid: "Er zijn aanzienlijke investeringen nodig voor de levensduurverlenging", luidt het.

81 reacties

  • jan arnouts

    4 jaar geleden
    Die man beseft niet wat hij zegt. Oude versleten kerncentrales oplappen om de komende 20 jaar nog verder zijn zakken te vullen. Dat is waar hij voor ijvert. Engie de winsten en wij het gevaar. Dat is eigenlijk wat hij zegt. Engie is niet begaan met de bevoorrading in belgie, in tegendeel, hoe meer schaarste, hoe beter voor haar portemonnee! Ze willen alleen maar winsten, dat is het enige dat telt. En die johny moet dat voor elkaar krijgen!
  • van roy jozef

    5 jaar geleden
    Tussen postzegels en een kerncentrale draaiend houden zit blijkbaar geen verschil. Ge moet niet vragen waar die politiekers mee bezig zijn.
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Deze oude baas van het oudste staatsbedrijf de post met zijn postzegels en die daar voor 0,5 miljard postzegels bijeen scharrelde op 10 jaar wordt nu onze baas van den elektriek - het personeel van de post kijkt met argusogen toe op zijn nieuwe plannen - bij de post brak hij alles af , nu gaat hij alles bij het oude laten- dacht eerst aan een aprilgrap
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Oudste kerncentrale die in gebruik is staat in Zwitserland, 50 jaar oud, Luc Van Acker. Gemiddelde leeftijd van alle draaiende kerncentrales is 25 jaar. Levensduur van een kerncentrale werd altijd geschat op 40 jaar door de verbrossing van het reactorvat. Het is de nucleaire sector zelf die nu uit eigenbelang pleit voor 60 jaar. De herhaalde ingrepen die dan nodig zijn prijzen de kerncentrales uit de markt, los van de gevaren. Nu al is hernieuwbare energie goedkoper dan kernenergie.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Het was alweer lang geleden dat ik iemand een verstandelijke uitspraak over energievoorziening hoorde doen.