© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

Belgian Tornados pakken brons op 4x400m op WK Atletiek

De Belgian Tornados hebben schitterende brons gepakt op de 4x400m. Kevin Borlée loodste de Tornados naar de medaille na sterk werk van , goud was voor de VS.

gvdl

De Belgian Tornados hebben het WK atletiek afgesloten met een vierde plaats. De derde tijd in de kwalificaties deed dromen van een eventuele medaille maar de wetenschap dat enkele teams met een gevoelig sterker viertal aan de start van de finale stonden, dwong het Belgische viertal tot realisme.

Met Jonathan Sacoor als opener koos coach Jacques Borlée duidelijk voor een snelle start. Robin Van den Bemden, Dylan Borlée en Kevin Borlée mochten het verder afmaken. De wereldkampioen bij de juniores nam alvast een prima start en loodste Robin Van den Bemden als eerste de tweede volle baanronde op. Van den Bemden hield prima stand en gaf als derde de stok door aan Dylan Borlée. Mochten we dromen van een medaille?

Kevin Borlée mocht als derde aan de slotronde beginnen. En die derde plaats wilde hij niet meer afgeven. Borlée liep superieur naar de derde plaats en bezorgde ons land een tweede medaille, na het zilver van Nafi Thiam.

© AFP

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer